Økonomiministeren i De forente arabiske emirater (UAE) tror oljeprisen kan havne på 60 dollar fatet i sommer.

Børsene i Asia tatt seg opp på tirsdag formiddag. Goldman Sachs tror det er høy sannsynlighet for at kinesiske aksjer blir opptatt i verdensindeksen Morgan Stanley All Country Index (MSCI) i juni.

Asia i dag Tomter selges til rekordhøye priser i Kina. Det kommer nye advarsler.

De amerikanske finansmarkedene holdt stengt på grunn av Memorial Day på mandag, men åpner på tirsdag.

Følg markedene på DN Investor.

Viktig i dag

Skattebetalerne tar regningen Yme-prosjektet har ridd oljeselskapet Talisman som en mare, men i desember fikk selskapet 3,4 milliarder kroner for å avvikle virksomheten.

Maktkamp i Midtøsten lammer Opec Saudi-Arabias nye oljeminister er nå den mektigste mannen i et handlingslammet Opec. I kulissene styrer den mektige visekronprinsen landets harde linje mot rivalene. - Det er et stort skifte, sier oljeanalytiker.

Shipping-pluss for Blystad Arne Blystad mer enn femdoblet resultatet ifjor. Før skatt satt Spencer-gruppen igjen med 383 millioner kroner.

Åpner for å redde Rygge Regjeringen må utrede flyplasskapasiteten på Østlandet. Finanskomitéleder Hans Olav Syversen (KrF) åpner for å droppe en ekstra rullebane på Gardermoen til fordel for Rygge.

Skuffet over norsk økonomi Etter en rekke oppløftende nøkkeltall for norsk økonomi ble det full stopp mandag.

Børsmilliarder forduftet Nær 2000 milliarder kroner forsvant på få dager etter at børsnoterte selskaper ble avslørt for bruk av skatteparadiser.

Debatt

Integrering er verdiskaping Hvordan kan vi få til bedre integrering av innvandrere i det norske samfunn? Hvordan få dem til å lære norsk, skaffe seg arbeid og bli økonomisk selvstendige så raskt som mulig? Hva betyr integrering for barn – og hva betyr barna for integreringen?

Ubegrunnet mai-frykt «Ved inngangen til mai advarte sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank om at aksjemarkedet nærmet seg den verste sesongen for aksjer. Frykten for mai-korreksjon var helt ubegrunnet», skriver Thor Chr. Jensen i dagens børskommentar.

Senterparty Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum er kjent for sin latter. Trenden på meningsmålingene tyder på at han ved stortingsvalget neste år også kan bli den som ler sist.

Den nye investoren Kredittmarkedet vil preges av at ECB nå begynner å investere i bedrifters obligasjonslån.

Grensekontroll blir dyrt Hvert tiende minutt døgnet rundt, 365 dager i året, ruller en trailer med norsk sjømat inn i EU. Dersom EU innfører fast grensekontroll på alle grenseoverganger i Schengen-området, vil det i verste fall koste norsk fiskerinæring 2,7 milliarder kroner hvert år.

Boligbyggeskatten Kravet om at boligutbyggere betaler for infrastruktur er blitt en byggeskatt som gir færre og dyrere boliger.

 

Skråblikk

Bestyrtelse «Det er med ufattelig bestyrtelse jeg opplever å bli beskyldt for å holde tilbake informasjon», sa tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser til Stortingets kontrollkomité fredag.

Den informasjonen burde han kanskje holdt tilbake.

Finanskalender

Resultater

Frontline, webcast (15:00)

African Petroleum Corporation

Deep Sea Supply ASA, webcast (15:00)

Jinhui Shipping Group

Petrolia SE

Reach Subsea

Utenlandske

Golar LNG, Golar LNG Partners

Makro

Japan, Ledighetstall, april

Japan, Industriproduksjon foreløpig, april

Frankrike (08:45), KPI foreløpig, mai

Tyskland (09:55), Ledighet, mai

Norge (10:00), Norges Bank valutatransaksjoner, juni

Norge (10:00), Kredittindikatoren K2, april

ØMU (11:00), M3 Pengemengde, april

ØMU (11:00), Ledighet, april

ØMU (11:00), KPI-estimat, mai

Italia (11:00), KPI foreløpig, mai

Italia (12:00), BNP foreløpig, 1. kv

USA (14:30), Privat forbruk, april

USA (14:30), Privat inntekt, april

USA (14:30), Kjerne-PCE, april

USA (15:00), Case-Shiller-boligprisindeks, mars

USA (15:45), Chicago-PMI, mai

USA (16:00), Forbrukertillit, mai

USA (16:30), Dallas Fed-indeks, mai

Annet

USA (22:30), API, ukentlige oljelagertall

Nordic Nanovector, Kapitalmarkedsdag

Weifa, Ordinær generalforsamling

Kilde: TDN Finans

 

Følg markedsutviklingen gjennom dagen på DN Investor.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.