Wall Street falt noe tilbake på tirsdag, men investorene venter på en rekke store nyheter i slutten av uken.

I Asia forsøker investorer å fordøye innkjøpssjefsindeksene som kom i dag. Disse viser en svak utvikling i Kina og Japan.

Oljeprisen har holdt seg stabil i asiatisk handel på like under 50 dollar fatet. OPEC-landene møtes til toppmøte i Wien på torsdag.

Følg markedene på DN Investor.

Viktig i dag

Vil snu opp ned på krisebransje Kristian Siem har etablert et fond på vel to milliarder ­norske kroner. Siem vil sammen med det amerikanske hedgefondet Elliott snu opp ned på norsk offshoreskipsbransje.

Blar opp for Frontline Aksjekursen er nær halvert fra toppnoteringen før jul. Men John Fredriksen tror på gode tanktider og klargjør Frontline for ny vekst.

Refusjoner på over hundre milliarder Staten kan måtte betale flere titall milliarder til olje­selskaper som legges ned. Nedleggings­klare Noreco ber nå om 383 millioner kroner.

– Mye søppel Hør på taxisjåfører og sjekk toalettene. Oljefondets eksterne aksjeforvaltere forklarer hvordan de plukker vinneraksjer.

Debatt

Et vellykket fond Oljefondet har vært en suksess. Det ville vært ønskelig om Solbergs regjering i større grad bidro til at suksessen ble videreført.

Milliarder ved reisens slutt For bedrifter og personer som sliter med skatteregningene, kan petroleumsskattesystemet fortone seg som en gratis og svært overdådig lunsj.

Ustø alliert Et EU-utmeldt Et Storbritannia utenfor EU vil gjøre det norske utenforskapet mindre spesielt i Europa. Det behøver ikke å gjøre livet enklere for norske politikere.

Kapitalisme 4.0 Over hele verden er det en følelse av at vi går mot slutten av en æra, et for­varsel om oppløsningen av tidligere stabile samfunn.

Dopingbytte Når så du sist en kommentar om bnp-veksten som ikke var preget av dyp bekymring for verdensøkonomien?

Grønn vekst eller grønt vås? Alle sektorer kan bidra til grønn vekst, også «oljå», bare de forbedrer forholdet mellom verdiskaping og utslipp tilstrekkelig.

Skråblikk

Servelatstreik Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund kan ta ut ansatte i kjøttindustrien i streik fra natt til søndag.

Hvis ikke de får pålegg, får ikke andre det heller.

Finanskalender

Makro

Japan, PMI-industri, mai

Kina, PMI-industri, mai

Kina, PMI-tjenester, mai

Kina, Caixin PMI-industri, mai

Sverige (08:30), PMI-industri, mai

Norge (09:00), PMI-industri, mai

Spania (09:15), PMI-industri, mai

Italia (09:45), PMI-industri, mai

Frankrike (09:50), PMI-industri, mai

Tyskland (09:55), PMI-industri, mai

Norge (10:00), SSB økonomiske analyser, 2/2016

ØMU (10:00), PMI-industri, mai

UK (10:30), PMI-industri, mai

USA (13:00), MBA lånesøknader, pr 27. mai

USA (15.45), PMI-industri, mai

USA (16:00), ISM-industri, mai

USA (16:00), Byggeinvesteringer, april

USA (20:00), Beige Book

Annet

Norge (10:00), SSB ukentlig lakseeksport

Norge (13:00), Vannmagasinstatistikk

USA (16:30), DOE, ukentlige oljelagertall

Marine Harvest, Kapitalmarkedsdag

Kilde: TDN Finans

Følg markedsutviklingen gjennom dagen på DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.