EMGS doblet inntektene i første kvartal i forhold til samme periode i år, men bunnlinjen er fortsatt illrød.

EMGS skriver i kvartalsrapporten at det venter kraftig økning i inntektene i andre kvartal og viser til at selskapet nå har tre fartøy som genererer inntekter, at produktiviteten er ventet å øke i Mexicogulfe3n fordi "BOA Thalassa" nå skal flyttes inn på grunnere vann hvor skipet kan taue i større hastighet, at utstyrsoppgraderingen vil bedre aktiviteten samt økte inntekter fra Norges 21. konsesjonsrunde. Selskapet skriver også at det ser økende anerkjennelse 3D elektromagnetiske undersøkelser som et leteverktøy.

Målet om et positivt nettoresultat i 2011 mener selskapet er ”oppnåelig”, sa konsernsjef Roar Bekker i Emgs under selskapets kvartalspresentasjon torsdag.

- Det vi ser på kort sikt kommer vi til å se en betydelig bedring i inntektene. I øyeblikket tror vi det er et oppnåelig mål, sa han.

Emgs er positive til EM-markedet fremover og opplever økt kontraktslengder og bedre priser.

Ifølge Bekker varierer dagens kontraktlengder fra typisk noen uker til noen måneder. Til sammenligning har EMGS typisk arbeidet på kontrakter på to til tre uker, ifølge Bekker.

-Du får bedre betalt for det jeg vil si er mer genuin etterspørsel. Selskapene har bestemt seg for at de skal samle inn EM, og da har de et behov, og da er de også villig til å strekke seg lenger prismessig, sier han.

Han påpeker samtidig at selskapet ønsker å være litt forsiktig siden EM- markedet fremdeles er i utvikling.

-Det blir en balanse mellom å ta ut de mulighetene som er der prismessig, men også sørge for at vi ikke ”pusher” noen kunder vekk. Det er fortsatt viktig for oss å jobbe med kunder å få de eksponert, og pris er en viktig parameter der, sier han.

Emgs ser det som sannsynlig at det vil forlenge charteroppdraget for ”Atlantic Guardian”. 4. april meldte selskapet om inngåelsen av et seks måneders charteroppdrag for ”Atlantic Guardian” der avtalen inneholdt opsjoner på inntil ytterligere seks måneder.

-Det ser ut nå at det er ganske klart at vi kommer til å begynne å bruke de opsjonene, sier han.