Fasanbryst fylt med cognac-viltfarse. Skogsdue med einebærviltsaus. Viltdialog med reinsdyr og rypebryst.

– Jeg klarer ikke å bestemme meg, sa Pepper som studerte menyen til restauranten Salt & Pepper med et sultent blikk.

Salt og Pepper hadde lagt merke til oppslaget på inngangsdøren som lokket med den spennende høstmenyen. Dessuten var de nysgjerrige på hvordan det var gått med navnebroren Salt & Pepper etter åpningen for ett år siden.

Har, har ikke? Nå satt Salt og Pepper og studerte menyen mens de nippet til en dry martini. De hadde egentlig lyst på Campari, men det fantes ikke. Salt var sugen på fisk, og hadde valget mellom en steinbitfilet eller en lasagne med breiflabb og laksefarse. Etter en lengre diskusjon med Salt og seg selv bestemte Pepper seg for fasan.

– Beklager, men vi har ikke fasan i dag, sa kelneren.

Det kunne han gjerne ha sagt da han kom med menyen. Men før Pepper hadde rukket å gjenoppta studiet av menyen for alvor, kom kelneren tilbake.

– Jeg tok feil, vi har fasan.

Til forrett tok Salt en skogsduecarpaccio med fiken og valnøtter (115 kroner) som han ikke klarte å bestemme seg for om han likte. Pepper stakk gaffelen over bordet og avgjorde saken.

– Nydelig!

Pepper var like begeistret for sin egen forrett, innbakte sjøkrepshaler i en appelsin-eplestuing. Deigen som skjulte krepsene, var tynn og sprø, og fruktstuingen ga en spennende, syrlig kontrast.

Et blikk rundt i restauranten tydet på at Salt & Pepper ikke frir til hordene av unge mennesker med moteriktige klær som inntar Grünerløkka hver kveld. De hvite murveggene og mørke møblene bidrar til et hyggelig, men litt pregløst lokale. En trompet spilte en behagelig lavmælt jazz fra høyttalerne. De eneste andre gjestene i rommet var tre godt voksne venninner.

Salts steinbitfilet (189 kroner) var velsmakende gratinert med urte- og nøttepesto, og en rik porsjon med avokadostuing førte til at de kokte potetene forble urørt. Den nærmest rå løken fikk også ligge i fred. Peppers fasanbryst (219 kroner) var i seg selv saftig smakfullt, og ble enda bedre av cognac-viltfarsen det var fylt med. Grønnsakene var perfekt kokt, men det var litt fantasiløst at begge de to rettene ble servert med brekkbønner, fennikel og asparges.

Langsom espresso. Da Salt og Pepper var kommet til desserten, hadde restauranten fått flere godt voksne gjester. Valget sto mellom seks desserter (49-95 kroner), derav tre kaker. Salt satset på mascarponemousse med store forventninger. Mascarpone er en ost som er en viktig ingrediens i den italienske kaken tiramisu. Moussen viste seg å være en deilig smaksbombe som bare ble styrket av en raus porsjon med kirsebærsaus. Peppers skogsbærpotpourri med likørsaus var god, men litt anonym.

Salt husket at ved det første besøket på Salt & Pepper hadde kelneren beklaget at de ikke hadde rukket å skaffe seg en espressomaskin ennå. Den slags kan tydeligvis ta skrekkelig lang tid, for fortsatt kan restauranten bare by på kaffe fra presskanne.

Regningen for to treretters med aperitiff, vin og kaffe avec kom på 1517 kroner.

Her kan du lese hvordan det gikk forrige gang DN besøkte Salt & Pepper.

Tidligere restaurantguider.





Faktaboks:



Forrige restaurantguide.
Samtlige restaurantguider.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.