UPC kjøper hockey-liga

Den norske hockey-ligaen som begynner søndag, vil fra nå av hete UPC-ligaen. Kabelselskapet betaler ti millioner kroner over fem år for navnet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Elitehockey AS, et selskap eiet av Norges Ishockeyforbund og eliteserieklubbene, har inngått en samarbeidsavtale med bredbånd- og kabel-TV selskapet UPC.

Avtalen er dermed en av de største i norsk ishockeys historie. Eliteserien i ishockey, som har sesongstart søndag, vil nå hete UPC-ligaen.

Penger til klubbene
Avtalen innebærer at sju millioner kroner skal være direkte midler til norsk ishockey, mens det resterende beløpet på i overkant av tre millioner kroner er avsatt til samarbeidsavtaler og arrangementer mellom forbundet, klubbene og UPC.

- Fra vår side vil vi fordele pengene til de lokale klubbene i UPC Ligaen for å støtte arbeidet som gjøres på rekrutteringssiden blant barn og unge, samt på elitesatsingen, forteller vise presidenten i Norges Ishockeyforbund, Bjørn Kløvstad i en pressemelding.

UPC leverer i dag TV- og Internett-tjenester til nærmere 800.000 mennesker i 340.000 norske hjem.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør