Lørdag skrev Dagens Næringsliv at Se og Hør ved flere anledninger har fått tak i utskrifter fra kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märthas private bankkontoer.

Etter det DN forstår, sitter Se og Hør på kontoutskrifter fra prinsesse Märthas Nordea-konto.

-Hvis disse opplysningene stemmer, så er dette svært alvorlig. Vi vil sette i gang en intern granskning av saken umiddelbart, sier assisterende informasjonssjef Rune Sjøhelle i Nordea til DN.

Reagerer sterkt
Sjøhelle reagerer sterkt på at private bankopplysninger kan ha blitt lekket til Se og Hør. Nordea vil først granske saken selv, før banken vil vurdere å gå til politianmeldelse.

Det er ikke spesielle sikkerhetsbegrensninger i Nordea på kontoene til kongelige eller andre kjendiser. DN har vært i kontakt med flere andre storbanker. Også der har alle kunderådgiverne innsyn i alle konti.

Direktør i Kredittilsynet Bjørn Skogstad Aamo sier til DN at tilsynet nå vil følge opp hva slags rutiner bankene har for å sikre at taushetsplikten blir overholdt. Kredittilsynet vil også vurdere å koble inn politiet i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.