– Jeg vil si at Stabæk nå er berget, kommenterer daglig leder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS.

Stabæk Holding-konsernet fikk et negativt driftsresultat på 139,8 millioner i fjor. Eierselskapet til fjorårets seriemester har slitt med gjeld på 378,4 millioner og 47,2 millioner i negativ egenkapital.

Framtiden har vært helrød og usikker inntil torsdag ettermiddag. Nå har imidlertid nye, hemmelige investorer forpliktet seg til å redde bærumslaget.

Stabæk Fotball AS blir skilt ut fra konsernet og skal stå på egne bein.

– Det vil bli foretatt en emisjon i to omganger; en rettet på vel 10 millioner og en forpliktende emisjon blant nye og gamle aksjonærer på nyåret på samme vilkår. Det skal iallfall gi 10 nye millioner, og legger et veldig godt grunnlag for å redde klubben, sier Gullik Anthon Jensen til ABC Nyheter.

Stabæk Fotball får i tillegg en meget fordelaktig leieavtale i Telenor Arena, poengterer styrelederen i Stabæk Holding AS.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.