Aschehougs nye sjef

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mads Nygaard blir ny sjef i det tradisjonsrike forlagshuset Aschehoug.

Etter at William Nygaard varslet sin avgang i Aschehoug midt i september, har det vært spekulert i tre sannsynlige kandidater til å overta sjefsstolen: Sønnen Mads Nygaard, Aschehougs egen forlagsdirektør Kari J. Spjeldnæs og Filminstituttets direktør Nina Refseth.

William Nygaard pensjonerer seg 31. mars neste år, etter 36 år i Aschehoug.

Valget av hans etterfølger falt altså på Nygaards sønn Mads Nygaard.

- Det er to ting jeg kan, det er avis og forleggeri, sa Mads Nygaard ifølge Dagens Næringsliv da han skulle begynne i Dagbladet.* Mads Nygaard (40) er partner i Rokade, et konsulentselskap innen bedriftssalg/oppkjøp/fusjoner og omstillinger/integrasjoner. Han hadde vært innom både Tiden og Oktober forlag før han ble administrerende direktør i Dagsavisen i 2001.

* I 2005 gikk han til Avishuset Dagbladet som direktør i Dagblad-eide Magasinforlaget. Der sjefet han over en rekke mindre vellykkede prosjekter, som aktualitetsmagasinet Memo, Boksenteret Erik Pettersen, fotballmagasinet FireFireTo og forlaget Versal. Det eneste som gikk rundt, skal ha vært Magasinforlagets Sudoku-hefter.* Mads Nygaard er Master of Science i Media Management fra University of Stirling i Skottland, cand. mag. fra Universitetet i Oslo og diplomøkonom NHH.

Om den nye sjefen:


Les også: Krigen om e-bøker trappes opp

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.