Rådmannen i Namsos la onsdag fram en innstilling hvor han foreslår at kommunen overtar alt ansvar for Rock City. Kommunestyret skal behandle saken 30. mai.

I innstillingen foreslår rådmannen at Namsos kommune skyter inn 3,7 millioner kroner i egenkapital under forutsetning av at kommunen da blir eneeier i senteret, skriver Adresseavisen.

Dette vil ligge til grunn for alle videre forhandlinger med tredjeparter i saken, som Kulturdepartementet, samt utbygger og de ansatte, ifølge rådmannen.

Rock City Namsos' styreleder Erik Stene er svært fornøyd med rådmannens ståsted.

– Det er veldig godt å se at det nå går mot løsning i denne saken – og at Namsos kommune vil gå inn og ta totalansvar. Nå gjennomfører kommunen de grepene som oppdragsgiveren vår, Kulturdepartementet, har krevd, sier Stene.

Etterga husleiegjeld
Tidligere i vår ble det klart at Namsos kommune etterga husleiegjeld for 7,5 millioner kroner for årene 2011 og 2012, samt husleie som har påløpt hittil i år. Rock City har ikke betalt husleie siden 2011 og har en negativ egenkapital på nærmere 11 millioner kroner.

De siste årene har senteret fått over 50 millioner kroner i offentlig støtte fra stat, fylkeskommune og kommune. Kulturdepartementet har sagt nei til videre hjelp hvis ikke økonomien ordnes. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.