Kulturminister Thorhild Widvey, kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG, Torry Pedersen, og stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell (SV) debatterte NRKs fremtid på et frokostmøte arrangert av den liberale tankesmien Civita.

- Hvis jeg går inn i app-store, har ikke Hamar Arbeiderblad noen apper. Men NRK har en app hvor man kan få kontinuerlig oppdaterte nyheter fra Hedmark og Oppland. Skal NRK ta livet av Hamar Arbeiderblad? Er det sentralt for allmennkringkasterrollen? Spurte ansvarlig redaktør i VG Torry Pedersen. 

Redaktøren er kritisk til at lisensfinansierte NRK tar klikk fra VG, Aftenposten og andre kommersielle aktører på nett.

- Hvis nrk.no hadde oppfylt allmennkringkasteroppdragt, hadde det vært i orden. Men ser dere noe kultur når dere scroller nedover nrk.no? Har dere sett en same her noen gang? Det ser ut som om nrk.no bruker mer tid på å konkurrere med VG og Aftenposten enn å oppfylle allmennkringkasteroppdraget, sa Torry Pedersen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kalte Pedersens eksempel med Hamar Arbeiderblad "ekstremt dårlig".

-  I Hedmark og Oppland er det 15 lokalaviser. NRK har ikke noen egen side for Hamar, men vi har en fylkesdekning. Hamar Arbeiderblad er en lokalavis for Hamar, NRK har ikke noe lokaldekning for Hamar. Det er veldig forskjellige markeder, poengterte Eriksen.

- Det er ikke NRK som har tatt pengene fra lokalavisene, de er først og fremst Google og Facebook. Problemet til statskringkastere rundt i Europa er ikke at de vokser, men at de mister posisjonen sin, sa Eriksen.

LES OGSÅ:

Rapport om økologisk mat snart klar

Ekspert: Kun unnskyldning overfor Kina er godt nok

Apple slår forventningene og varsler storstilt aksjekjøp

Facebook med gode kvartalstall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.