Det er salgsselskapet Nordic World som melder om salgsavtalen, som er inngått like i etterkant av vårens tv-messe i Cannes. Der hadde Nordic World egen stand for salg av tv-programmer og formater fra de nordiske kringkasterne.

TV 2-formatet «Til bords med fienden» skal dermed gjenskapes med amerikansk programleder og tv-kokk.

Det var dokumentar-produsent Gry Winther og Winther Productions som produserte programformatet sammen med TV 2. TV 2 har også eierskap i konseptet med den internasjonale tittelen «Dining With The Enemy». TV 2s utenriksjournalist Fredrik Græsvik ledet de norske programmene sammen med mesterkokken Tom Victor Gausdal. Winther skal også være produsent når Travel Channel lager sin versjon, sammen med Michael Yudin.

"Til bords med fienden" hadde premiere på TV 2 våren 2012 og gikk i to sesonger med innslag fra konfliktområder som Libanon, Afghanistan, Israel/Palestina, Rwanda og Burma.

- Dette er så vidt jeg kjenner til første gang et norsk format er blitt produsert i USA. Det vil bli TV-historisk ikke bare for TV 2 Norge, Gry Winther og NordicWorld, men for hele den norske TV-industrien, sier salgsdirektør Jan Salling i NordicWorld.

I første omgang gjelder avtalen for 13 programmer. Det er ennå ikke klart når programserien kommer på skjermen.

Formatet er også lisensiert til Canada og er under innspilling. Der skal det gå på TV5 Quebec. Dessuten har Media Ranch en opsjon på formatet i Storbritannia, mens Broadview Pictures har tilsvarende avtale med NordicWorld for det tyske TV-markedet.

NordicWorld er eid av svenske TV4 og norske TV 2, med 50 prosent hver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.