Animatører som mistet jobben i Walt Disney Animation Studios etter at Oscar-vinneren «Frost»  var ferdig, fikk ikke ta del i bonusene Disney-konsernet senere delte ut.

Det er The Hollywood Reporter som melder om bonuskrangelen i filmbyen.

«Frost» har nå spilt inn mer enn 1,1 milliarder dollar på verdensbasis. Filmen, som blant annet henter inspirasjon fra Norge, er dermed tidenes mest innbringende animasjonsfilm.

Ifølge Steve Hulett var det bare animatører som fortsatt var ansatt på tidspunktet for bonusutbetalingen, som mottok bonuser. Hulett representerer animatørenes fagforening og sier han har mottatt klager fra flere oppsagte animatører etter at bonusutbetalingene ble kjent. De som fortsatt var ansatt i Disney mottok ti ukelønner uavhengig av om de hadde jobbet på "Frost" eller ei.

Hulett mener det er en moralsk fallitterklæring ikke å gi bonuser til dem som faktisk jobbet med filmen som dro inn milliardinntektene.

Hulett har blogget om bonusurettferdigheten her. Ifølge ham var svaret fra Disney at «Selskapets praksis er å utbetale bonuser til eksisterende ansatte, uavhengig av om de arbeidet med en gitt film eller ikke.»

Disney har foreløpig ikke kommentert saken overfor The Hollywood Reporter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.