NRKs styreleder William Nygaard har tidligere informert kulturdepartementet om at han sier ja til å ta en tredje periode som styreleder for statskanalen. Men han har nå ombestemt seg. Han trekker seg fra vervet under NRKs generalforsamling 10. juni.

I et brev til departementet skriver han.

«Etter grundig overveielse har jeg likevel funnet det ryddig å trekke kandidaturet. Jeg stiller altså ikke til gjenvalg.»

Nygaards begrunnelse for sin fratredelse er todelt. For det første ønsker han å gi en ny regjering muligheten til å utpeke en ny styreleder.

«Ny regjering fortjener friskt blod i vervet og nytt styre bør stå fritt til å fornye foreliggende strategier i et lyttende og tillitsfullt samarbeid med administrasjonen», skriver han i brevet.

For det andre vil Nygaard bruke mer tid på sitt styrelederverv i skribent- og ytringsfrihetsorganisasjonen Norske PEN.

«I tillegg ser jeg at mitt verv som styreleder i Norsk PEN fra tid til annen kan være på kollisjonskurs med politikk i enhver regjering i debatt om enkeltsaker. Jeg vil vie mest mulig tid for PEN fremover og vil stå friere til å håndtere rollen ved å fratre som styreleder i NRK på forestående generalforsamling den 10. juni d.å.

Jeg vil selvsagt fullføre mine styrelederoppgaver frem til den tid.»

William Nygaard ble valgt som styreleder av styret i NRK 10. juni 2010, kort tid etter at han gikk av som forlagsdirektør i Aschehoug, en stilling han hadde i 36 år. I sin tid i NRK ledet han blant annet arbeidet med å rekruttere Thor Gjermund Eriksen som ny Kringskastingssjef.


Les også:

Øl og pølser mot kundeflukt  

Mann av huse for nye rekkehus

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.