Widvey vil ha innspill til den såkalte NRK-plakaten, et av Stortingets viktigste styringsverktøy overfor NRK. Fredag sendes den ut på høring.

Bakgrunnen er regjeringens bekymring for at jakten på ekstrainntekter i det private markedet fører til uheldig konkurransevridning.

- I debatten om NRK har enkelte hevdet at selskapets muligheter for kommersiell inntjening burde innstrammes, skriver Widvey i en epost til Klassekampen.

Kulturministeren understreker at hun ikke har konkludert.

Flere utredninger om NRKs rolle er på vei. En ekstern analyse av NRKs finansiering er lyst ut på anbud, og til neste år kommer en egen stortingsmelding om NRK.

Kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i NRK er glad for at Widvey inviterer til en bred debatt, men avviser at NRK utgjør noen trussel for private aktører:

- Ingen andre allmennkringkastere i Europa har mindre kommersielle inntekter enn NRK, med unntak av TV-kanalen til Vatikanstaten, sier ham.

Ifølge tall fra NRK utgjør kanalens kommersielle inntekter kun tre prosent. To prosent av dette er inntekter fra utleie av teknisk utstyr og tilhørende tjenester. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.