Associated Press (AP) bekrefter at de vil ta i bruk teknologi fra selskapet Automated Insights til å skrive næringslivsnyheter, skriver journalisten.no

Ved å ta i bruk teknologi fra Automated Insights kombinert med investeringsresearch, vil roboter kunne produsere korte nyhetssaker på 150-300 ord om kvartalsrapporter og dekning av næringslivet. Dette forklarer Lue Ferrara, administrativ direktør i AP i et blogginnlegg.

- Programvaren innebærer at vi i stedet for å tilby 300 artikler manuelt, kan vi øke antallet til 4400 artikler produsert av roboter, sier Ferrara.

Han mener også at dette ikke vil bety en reduksjon av journalister i nyhetsbyrået, heller ikke en redusert dekning. Det vil heller bety en dobbelt så sterk journalistikk på næringslivsnyheter, ifølge Ferrara.

Nyhetsbyrået vil allerede i juli begynne å la robotene produsere artiklene.

Utviklingssjef i VG, Morten Jacobsen, har tidligere sagt til journalisten.no at roboter kan bidra til overvåking.

- Det er klart at vi ser på hvordan vi kan overvåke de sosiale mediene for å følge den kollektive produksjonen der. Det er interessant for å varsle redaksjonen om at noe er i ferd med å skje. Vi lever i en tid hvor alt går mot realtidsformidling. Å være først ute med nyheten blir bare mer og mer viktig. Det ser du på alle våre pushvarsler som kommer fra kilder.

Tidligere i år ble det kjent at Los Angeles Times brukte robot til å rapportere om jordskjelv i byen. Roboten brukte den gang tre minutter på å skrive artikkelen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.