2013 var året da Ylvis’ revestreker sendte dem nesten til topp på Billboard-listen. Drøye ni måneder etter at låten ble sluppet har den rundt 430 millioner visninger på Youtube. Produksjonsselskapet Concorde tv, som er eid av Bård og Vegard Ylvisåker og deres manager Jørgen Thue, økte driftsinntektene med 5,6 millioner ifjor.

«The Fox» ble en verdensomspennende hit, men slår ikke voldsomt ut på produksjonsselskapet Concorde TVs 2013-tall.

Etter det Dagens Næringsliv erfarer er det først til neste år «The Fox»-suksessen vil slå virkelig ut på regnskapene til Ylvis-brødrene.

Se video på dn.no: PrebzOgDennis ble Youtube-stjerner fra kjellerstuen

I tillegg vil en del av inntektene fra «The Fox» i stor grad være opphavsmessige inntekter, som for eksempel streaming, publishing og nedlastning. «The Fox» har opp mot ti rettighetshavere, blant andre fra Norge, Australia og England.

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube  

Må vente på opphavspenger

Kommunikasjonssjef i opphavsrettsforvalteren Tono, Willy Martinsen, sier at deres avtale med Youtube først trådte i kraft 1. november. Martinsen understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag:

– Tono begynner å avregner for Youtube-streaming fra i år, og slike inntekter vil jo først vises i bedrifters regnskap til neste år, sier Martinsen, og legger til at Tono avregner komponistinntekter fire ganger i året.

Eiere

Bård og Vegard Ylvisåker eier gjennom deres selskaper Moviebox AS og Feelgood AS 28 prosent hver i Concorde. Selskapet Stageway Teater AS, som drives av deres manager Jørgen Thue, eier også 28 prosent i Concord.

Stageway Teater, som er deleid av Concorde-sjef Jørgen Thue og Stageway-styreleder Arne Svare, hadde en nedgang i driftsinntektene for 2013 på 1,7 millioner, men leverte likevel et resultat før skatt på 3,3 millioner.

Styreleder i Stageway Teater, Arne Svare, ønsker ikke å svare på spørsmål om Ylvis, og viser til Jørgen Thue. –Jeg vil ikke kommentere regnskapet. Men inntekter fra platesalg kommer over lang tid, sier Jørgen Thue.

  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.