Apple skal ha gått med på å betale over 400 millioner dollar, litt under 2,5 milliarder norske kroner, i erstatning etter at selskapet skal ha drevet prisfiksing på ebøker, iflølge Eric T. Schneiderman, statsadvokaten i New York.

Dømt i juli

Apple ble i juli dømt i en føderal domstol i New York for å ha fikset prisene på ebokmarkedet sammen med fem store forlag i USA.

I dommen het det at Apple gikk inn for å heve prisene ved lanseringen av iPad i 2010. Planen var, ifølge dommen, å sette en stopper for Amazon.com, som solgte e-bøker for en svært billig penge.

Apple har hele veien hevdet sin uskyld, og avventer å betale forliket i påvente av svar på sin anke, skriver Forbes.

Krav fra både stat og forbrukere

Om anken ikke fører frem, må Apple i tilllegg til erstatningen på 400 millioner dollar til forbrukerne også betale 20 millioner til 33 amerikanske stater.

Fra før av har de fem forlagene – Penguin Random House, Hachette, HarperCollins, Machmillan og Simon & Schuster – betalt erstatninger på tilsammen 166 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.