Google og andre søkemotorer er nemlig pålagt av EU-domstolen å fjerne gamle søkeresultater om privatpersoner, som er «utilstrekkelige, irrelevant eller ikke lenger relevant».

Google er i dag i møter med dataorganisasjonen «Article 29 Working Party», som ønsker å forsikre seg om at Google tar loven seriøst.

Organisasjonen vil ha svar fra Google for hvorfor de har vært motstandere av loven.

- Forurenseren betaler, forurenseren må rydde opp, sier lederen for britiske datatilsynet, Chrstopher Graham, i et intervju med BBC.

- Google er en massiv kommersiell organisasjon som tjener millioner på millioner gjennom å bearbeide folks personlige informasjon. De må rydde opp, sier Graham.

Fjerner artikler

Google har begynt å fjerne gamle søkeresultater. Ifølge BBC skal søkemotoren ha mottatt mer enn 70.000 henvendelser om å få fjernet resultater.

I begynnelsen av juli begynte de første avisredaksjonene i Storbritannia å få beskjed om at Google ville fjerne kritiske nyhetsartikler og kommentarer fra søkeresultatene deres.

Logger fjernede søkesultater

Både BBC, The Guardian og Daily Mail lagde nye nettsaker om at deres gamle nyhetsartikler ble fjernet, der informasjonen fra de gamle artiklene ble lagt frem på ny.

- Det er et problem. Jo mer de fjerner nyhetsartikler, jo oftere republiserer mediene informasjonen. Så mye for «retten til å bli glemt», sier Billy Hawkes, lederen for det irske datatilsynet til Bloomberg.

I tillegg logger en ny nettside hvilke artikler og sider som er fjernet fra Googles søkeresultater etter dommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.