Det bekrefter det danske datatilsynet overfor den danske nettavisen Mediawatch.

- Som følge av presseomtalen av Se og Hør har vi åpnet saker mot SAS og Region Hovedstaden vedrørende Rikshospitalet, sier kontorsjef i Datatilsynet i Danmark, Lena Andersen til Mediawatch.

Les også:Følger saken med argusøyne

- Hemmelige kilder

Årsaken til dette er flere saker i danske medier om at Se og Hør skal ha betalt hemmelige kilder i SAS for opplysninger om når kjendiser og kongelige skulle ut og reise.

- De ba oss klarlegge vår policy vedrørende passasjeropplysninger på bakgrunn av påstandene vi enda ikke har kunnet bekrefte, om at en medarbeider i SAS har utlevert passasjeropplysninger til Se og Hør, sier pressesjef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen til Mediawatch.

Saken mot Rikshospitalet i København ble åpnet etter artikler om at minst én ansatt på scanningsavdelingen tipset ukebladet om kjendisers avtaler på sykehuset. Sykehuset ønsker ikke å uttale seg om saken.

Les også:Føler seg ført bak lyset

Tar med norsk notat i etterforskningen

Mandag fortalte dansk politi at de vil ta med et norsk Se og Hør-notat i etterforskningen av den danske utgaven.

Tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik bekreftet overfor en Mediawatch tidligere i år å ha skrevet notatet som en orientering til styreleder Erik Aller, men gjenkjente ikke notatet da DN spurte han om det i forrige uke.

– Uansett hvem og hvor mange som bekrefter brevet du viser til, er dette ukjent for meg, svarte Nelvik.

I notatet, som ble skrevet i forkant av boklanseringen til tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs i 2007, står det: «Vi vet at det vil komme avsløringer i boken rundt våre kilder i flyselskaper og kredittkortfirmaer, noe som en rekke ganger har hjulpet oss å få eksklusive bilder av kjendiser både i Norge og utenlands».

Les historien om Se og Hørs vanvittige vekst og fall (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.