Warner Music Norge tapte 17,2 millioner kroner ifjor etter et svakt plussresultat på 2,5 millioner kroner i 2012. Den "gode" nyheten er at selskapet ble likvidert på vårparten i år og fusjonert inn i et nytt storselskap som også omfatter konkurrenten EMI, nå kjent som Parlophone. Ifølge årsregnskapet til Warner var all egenkaptialen i selskapet tapt og det eneste som gjenstod var 7,5 millioner kroner i gjeld. 

Warners mest kjente artister er duoen Nico & Vinz som for tiden er i ferd med å legge USA for sine føtter. Forhåpentligvis vil suksessen også hjelpe den norske delen av det internasjonale plateselskapet. Andre kjente artister fra den nyfusjonerte stallen er Åge Alexandersen, Marit Larsen, Donkey Boy og BigBang.

Før fjorårets fusjon og oppkjøp av EMI hadde Warner tapt 9,5 millioner kroner over den siste femårsperioden. EMI tjente derimot snaue 44 millioner kroner i samme periode og omsatte for dobbelt så mye som Warner. Warner-sjef Guttorm Raa overtok sjefstolen i det sammenslåtte selskapet i høst. Han velger å forbli taus rundt fjorårets dystre tall i selskapet som han hadde ansvaret for frem til fusjonen.

- Ingen kommentar, svarer Raa til DN via sms.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.