Under PSTs pressekonferanse forrige torsdag sendte TV 2 Nyhetskanalen direkte og fikk dobbelt så mange seere som storebror NRK1.

Ifølge TV 2 selv hadde Nyhetskanalen en markedsandel på 42 prosent, mens NRK1 hadde 21 prosent markedsandel på samme tidspunkt.

Som DN meldte tidligere i dag bidro det hendelsesrike nyhetsbildet i juli til en meget sterk måned for TV 2-kanalene.

Les saken her: Tv-kanal innrømmer nederlag

Naturlig effekt

Ifølge nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK er det ikke en helt ny situasjon at TV 2 Nyhetskanalen slår NRK1 den aller første tiden etter at store nyhetshendelser inntreffer.

- Jeg mener vi har sett det bildet en tid. Jeg mener det er naturlig at den kanalen som er der hele tiden får en effekt når noe skjer. All honnør til Nyhetskanalen for det. Men vi så allerede en time etter pressekonferansen forrige torsdag at det var langt flere seere på NRK1s nyhetssending enn det var på Nyhetskanalen, sier Kalbakk.

Satser flermedialt

- NRK har fått en del kritikk for ikke å være raske nok på tv når det skjer store nyhetshendelser?

- Ja, vi har registrert det. Vi har gjennom årene vaklet endel med henhold til strategien for en heldekkende nyhetskanal. Det er klart en fordel når det smeller. Men det er ressurskrevende å holde det gående hele tiden. Det vi har lagt mer vekt på nå er flermedial oppdatering. Vi har tro på at det er en bedre strategi for oss i årene som kommer. Dette betyr ikke at vi ikke har ambisjoner om å være hurtige på tv, sier Kalbakk.

Ny desk

NRK tar nå grep for å sikre at statskringkasteren raskere får tilgang på tv-bilder når store nyhetshendelser inntreffer.

- Fra høsten etablerer vi en flermedial oppdateringsdesk som har som hovedoppgave å levere tv-bilder hurtig til både nett og tv. Der skal det alltid være utegående team som kan rykke ut hurtig, sier Kalbakk.

Ifølge nyhetsdirektøren skal denne desken sitte midt på nyhetsgulvet på NRK Marienlyst og primært bestå av Nettdesken og det som kalles Timedesken. Det er denne desken som har ansvar for de korte nyhetssendingene på NRK tv.

 

Les også:

Magne Lerø kjøper Plot

Inviterer alle til søksmål mot Facebook  

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @bjorneckblad på Twitter(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.