I lørdagens VG kom det frem at leder for programkomiteen til Arendalsuka, Øystein Djupedal hadde fjernet First House-logoen fra alt offisielt materiell.

Djupedal sier det aldri har vært en avtale med First House-styreleder Leif Monsen om at hans bidrag som privatperson skulle kompenseres med First House sin logo på Arendalsukas offisielle materiell.

Likevel ble First House-logoen en del av det offisielle programmet.

-Da vi startet dette så var det et dugnadsprosjekt, der ikke alt var gjennomtenkt. Siden Arendal kommune har tatt over har det blitt fastere former, sier Djupedal.

Mener det fantes avtale

Administrerende direktør i First House, Per Høiby, understreker overfor Dagens Næringsliv at avtalen har eksistert, og viser til at det har blitt praktisert de foregående årene.

Høiby sier det ble avtalt at de tre medlemmene i programkomiteen - Stein Gauslaa fra Agderposten, Fylkesmann Øystein Djupedal og Leif Monsen fra First House skulle være samarbeidspartnere.

- Som en slags kompensasjon skulle alle ha sine logoer i Arendalsukas materiell, sier Høiby.

- Forståelse med Monsen

Tidligere redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa sier man har vært enige om at Monsens frivillige arbeid skulle godtgjøres med First House-logo.

- Arendalsuka har aldri hatt noen avtale med First House om bruk av logo. Men det var en forståelse med Leif Monsen som person om at hans innsats skal kunne godtgjøres ved at First House fikk logoen sin på hjemmesidene, sier Gauslaa.

Til dette svare Djupedal følgende:

- Det finnes ingen avtale, men det kan godt hende vi har snakket om det på det tidspunktet, og at det var derfor logoene kom på nettsiden.

First House har de to foregående årene profilert seg både i program og på nettsider. Det var Høiby som hadde ideen til Arendalsuka, som er en norsk versjon av svenskenes «Almedalsveckan», mens det var Djupedal, Monsen og Gauslaa som utformet programmet.

- Jeg har hatt et nært og godt forhold til Leif Monsen som person, vi har samarbeidet godt, sier Gauslaa, som ikke har oppfattet at First House har hatt noen rolle i i Arendalsuka.

Beslutningen til Djupedal skal vurderes av rådet for Arendalsuka, men det skjer først etter at årets arrangement har gått av stabelen. Arendalsuka arrangeres i år mellom 11. og 16. august.

Den tidligere SV-politikeren Djupedal sier han fjernet logoen fordi han har fått flere henvendelser fra pressen og andre aktører som lurer på om First House har en rolle i utviklingen av programmet på uka.

- Det viktigste for oss er å understreke at Arendalsuka til enhver tid er uavhengig, sier Djupedal.

Egen logo står igjen

Djupedal, som er fylkesmann i Aust Agder, sier han deltar og har verv i Arendalsuka som privatperson.

Til tross for dette står Fylkesmannslogoen under «samarbeidspartnere» på nettsiden til Arendalsuka.

- Det skyldes at det for noen år siden ble satt opp sånn, men det er ikke viktig for meg at den står der. I den grad noen mener at logoen skal bort, kan den tas bort, sier Djupedal.

- Det viktigste for oss er å understreke at Arendalsuka til enhver tid er uavhengig, sier Djupedal.

Les også:Full strid om First House-logo

Diskuteres etter Arendalsuka

Lederen for rådet, ordfører Einar Halvorsen i Arendal kommune, kjenner ikke til den omtalte avtalen, men sier at han kom litt senere inn i prosessen.

- Det tar vi opp i et rådsmøte når Arendalsuka er over. Det som er et hovedprinsipp er at Arendalsuka skal være uavhengig, sier Halvorsen.

Han sier beslutningen ble tatt i mars, og at Djupedal informerte Arbeidsutvalget for Arendalsuka - programkomiteen, leder for rådet ordfører Einar Halvorsen og sekretær, rådmann Harald Danielsen.

Rådet har ikke diskutert saken, fordi man ikke har hatt rådsmøte siden den gang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.