Norvik har vært styreleder i forlagskonsernet Aschehoug siden 2003.

- Dette har vært planlagt lenge. Jeg har hatt noen fantastisk strålende år i en utrolig interessant og spennende bransje, i en veldrevet bedrift, sier Norvik til Dagens Næringsliv.

Norvik har tidligere vært konsernsjef i Statoil, og styreleder i en rekke norske selskaper, deriblant Umoe, TV 2 og Telenor.

Han var styreformann i Telenor i fem år, men trakk seg i 2012 etter en uenighet med daværende næringsminister Trond Giske angående salget av TV 2 til danske Egmont.

Tidligere forlagssjef og største eier av Aschehoug med 10 prosent av aksjene, William Nygaard, mener Norvik har gjort en god jobb som styreleder.

- Han har vært en styreleder som har forstått poenget med hva et forlag er og hatt evnen til å forstå at et forlag som ikke har et klart samfunnsoppdrag og en publisistisk idé, vil desimere til noe uvesentlig. Det er ikke en selvfølge at folk utenfra forstår dette, sier Nygaard.

Bergensadvokat tar over

Ny styreleder i Aschehoug er bergenseren Christian Fredrik Magnus (50), som til daglig er partner og daglig leder i Visma Advokater.

Magnus er aksjonær i Aschehoug, og har vært med i styret siden 2000. Siden 2006 har Magnus vært nestleder i Aschehoug-styret.

I Aschehoug er det imidlertid et prinsipp at en aksjonær ikke skal være leder av styret, ifølge William Nygaard.

- Christian Fredrik Magnus er en utmerket mann, men nå sitter en aksjonær i ledelsen. Det kan hende dette blir en midlertidig løsning, sier Nygaard, og viser til leder for aksjonærutvalget i Aschehoug, Benedicte Strugstad for ytterligere kommentarer.

Hun har ikke besvart DNs henvendelser. Heller ikke Christian Fredrik Magnus har ikke besvart DNs henvendelser i saken.

Styreleder i NRK, Birger Magnus, er ny nestleder i Aschehoug-styret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.