Funcom åpnet svakt på Oslo Børs da selskapet la frem tallene for andre kvartal i dag. Aksjekursen var ned over fem prosent i løpet av formiddagen. 

Selskapet har den siste tiden vært i hardt vær, og ble i januar i år siktet av Økokrim for markedsmanipulasjon. Selskapet er fortsatt under etterforskning for brudd på informasjonsplikten etter verdipapirhandelloven knyttet til spillet «The Secret World» fra perioden august 2011 frem til lanseringen i juli 2012, fremgår det av siktelsen.

Ingen ny utvikling

– Det er ikke noen ny utviklingen i saken, skriver selskapet i resultatpresentasjonen, og viser til selskapets årsrapport for for mer detaljert informasjon om Økokrim-saken.

Funcom har gjort omfattende grep for å kutte kostnader, og hadde i andre kvartal driftskostnader på 3,6 millioner dollar noe som er en reduksjon på 10 prosent mot samme periode ifjor.

Falt med 40 prosent

Selskapets inntekter falt med 40 prosent i andre kvartal og havnet på 3,1 millioner dollar. Driftsresultatet endte med minus 983.000 dollar – også det en kraftig forverring mot andre kvartal i 2013.

Resultat før skatt endte på minus 1,4 millioner dollar. 

Selskapet forklarer at sviktende spillinntekter knyttet til «The Secret World» er årsaken til det svake resultatet.

Håper på klosser

Funcom har det siste året jobbet med å utvikle gratis-spillet Lego, som etter planen skal lanseres kommersielt i løpet av oktober. En tidlig versjon ble gjort tilgjengelig for spillere i juni, men Funcom har nå oppgradert spillet i samarbeid med Lego. En utstyrspakke knyttet til 12 ulike Lego-figurer skal gjøres tilgjengelig for spillerne, og det er her Funcom forventer at det nye Lego-spillet kan genererer nye inntekter.

Funcoms tre hovedtitler er «The secret World», «Age of Conan» og «Anarcy Online». Selskapets markedsverdi på Oslo Børs ligger på 389 millioner kroner.

Lese mer om spill, medier og teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Vil kvitte seg med Widvey

Vil ikke at NRK skal være nettavis dnPlus

Støres søknad dnPlus

Millioninntekter til Kåss Furuseth

Kritisk til momsskisse dnPlus

Costume felt i PFU

Drar inn en million på strikkeoppskrifter

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.