Kringkastingsrådet er et rådgivende organ for Norsk rikskringkasting, som skal drøfte og uttale seg om hovedlinjene for programvirksomheten i NRK. Åtte av medlemmene oppnevnes av Stortinget, mens Kongen i statsråd oppnevner seks. Per Edgar Kokkvold er leder i rådet.

Rådet har mottatt rundt 50 reaksjoner på NRKs dekning av Gazakrigen i sommer. Langt de fleste har vært kritiske.  Klagene gjelder både enkeltutsagn, kildebruk og balanse generelt, skriver Kringkastingsrådet i en uttalelse etter dagens møte. Videre heter det i uttalelsen:

«Rådet erkjenner at det er en svært krevende oppgave å rapportere fra et krigsområde som dette, hvor engasjementet i det norske befolkning er så stort.

Kringkastingsrådet mener likevel at NRK i for liten grad har satt kritisk søkelys på Hamas sin rolle.

I en tidlig fase av konflikten lyktes ikke NRK godt nok med å skille partenes krigspropaganda fra dokumenterbar informasjon. Rådet har med tilfredshet registrert at NRK underveis fikk fram flere stemmer og at dekningen ble mer nyansert.

Kringkastingsrådet oppfordrer NRK til i større grad å formidle bakgrunnsinformasjon om Midtøsten mellom konfliktene.

Rådet forventer at NRK har et bevisst forhold til grensegangen mellom nyhetsrapportering og kommentarvirksomhet.»

 

Les også:

Krever opptil 80 prosent prat i beste sendetid

Vil kvitte seg med Widvey

Millioninntekter til Kåss Furuseth

Costume felt i PFU  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.