Med en omsetning på 750 millioner og et driftsresultat på minus 59 millioner, har første halvår vært verre enn i fjor for forlagskonsernet.

Også i 2013 gikk Gyldendal med et solid underskudd på 45 millioner kroner, men i år er underskuddet økt med 30 prosent, på tross av at kostnadene i konsernet er kuttet.

Heldigvis for Gyldendal er resultatet i første halvår ikke en god indikasjon på hva årsresultatet blir. Brorparten av omsetningen for bokbransjen slår inn i andre halvår, og da særlig fjerde kvartal med julehandelen.

I fjor var underskuddet etter seks måneder på 45 millioner kroner for Gyldendal, men driftsresultatet endte i pluss med 142 millioner.

Underskuddet etter første halvår har imidlertidig økt kraftig fra 2013 til 2014, og Gyldendal trenger et kraftig forbedret andre halvår for å få samme resultat som i 2013.

Det er nedgang i boksalget som gir økte underskudd. Gyldendal-konsernet Omsatte for 363,6 millioner i andre kvartal, et fall i omsetningen på 20 millioner kroner fra andre kvartal 2013.

Driftsresultatet ble på minus 29,6 millioner kroner i kvartalet. Det tilsvarende tallet for andre kvartal i 2013 var på minus 23,4 millioner.

Gyldendal Norsk forlag, Gyldendalkonsernets hovedgeskjeft, omsatte for 117 millioner, en nedgang på 1,5 millioner fra andre kvartal 2013.

Inntektene i Gyldendals bokhandelkjede Ark har falt med 4 millioner i andre kvartal. Også inntektene i Bokklubbene faller.

Gyldendal har oppdaget en feil i tidligere regnskap. Som følge av en systemfeil i ARK Bokhandel har konsernet i foregående år rapportert 5,5 millioner kroner i for høy omsetning for 2012.Egenkapitalen er redusert med fire millioner kroner som følge av feilen.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.