Ringnes Jr. (22) og gründerkollegene Mathias Mikkelsen (24) og Christopher Onsrud (21) dro til Silicon Valley for å sette sine planer om å utvikle en app til Iphone ut i verden. Etter tre måneder i California er produktet ferdig, og tirsdag kom appen «Sporty» ut i Apples App store.

Appen gjør det mulig for folk som ønsker å delta i idrettsaktiviteter å finne likesinnede, spontant og på kort varsel. Dersom en gjeng trenger flere for å spille fotball, kan de finne flere interesserte fotballspillere i nærheten ved hjelp av appen. Dersom en tennisspiller søker en partner, kan han eller hun bruke appen til å finne noen andre som er interessert i det samme.

– Da vi sluttet på skolen stoppet all arrangert sport opp for oss, og vi ønsket å få det tilbake igjen, å få muligheten til å spille uformell sport. Appen viser deg venner og folk som er i nærheten, og det er en utrolig enkel måte å organisere det på, sier Ringnes jr.

Bodde i «hacker-house»

De tre skolekameratene har finansiert appen med midler fra egen lomme. Etter fem måneders utvikling i Norge reiste til Silicon Valley og bodde i et «hacker house» med 11 andre gründere.

– Vi har møtt folk fra hele verden og fått inspirasjon og erfaringer. Vi var i et gründermiljø, og fikk mye input, men designet av appen er vårt eget, sier Ringnes jr.

Han er sønn av eiendomsmilliardæren Christian Ringnes, men Ringnes senior har ikke bidratt til prosjektet.

– Han har ikke bidratt med noe, og vi har vært ganske strenge på at vi skulle gjøre det helt selv. Han er litt mindre teknisk av seg, men i det siste har han sett verdien i å utvikle en app. Han er veldig positiv til at vi har startet et eget prosjekt som gründere, og vi er takknemlige for at han støtter oss med positive tilbakemeldinger, sier Ringnes jr.

Trenger mange brukere

Appen er gratis og ikke reklamefinansiert. Målet med å utvikle den har ikke først og fremst vært å tjene penger, men å lykkes med å utvikle og lansere appen. I jungelen av apper som lanseres for Iphone, er Sporty nødt til å tiltrekke seg mange brukere for å kunne være verdifull for dem som ønsker å bruke den. Få brukere blir det få fotballkamper av.

– Vårt fremste mål med appen er å få mange brukere. Appen kommer med tre ulike måter å samle brukere, blant annet gjennom invitasjoner på Facebook. Vi må skille oss ut med en utrolig god app, som er stabil og enkel å bruke. Den skal være visuelt sterk og vi har forsøkt å bruke samme tankegang som Apple når det gjelder utformingen, sier han.

Les også på DN.no: 
IMF-sjefen siktet i fransk korrupsjonssak

Satser alt på Lego-klosser

Evry til salgs  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.