Magnus Carlsen har slått verdenstoer Levon Aronian i sjakkturneringen Sinquefield Cup i USA. Det var verdensmesterens første seier i cupen etter tre remis.

23-åringen hadde stort sett kontroll, selv om han var nødt til å være nøye og konsentrert i sluttspillet, melder TV 2. Nordmannen spilte med svarte brikker.

At Carlsen var glad for seieren etter en tung start og flere svake partier, var det ingen tvil om.

– Dette var bedre. Litt roligere, og jeg spilte et relativt normalt parti – så gikk det veien til slutt, sa Carlsen etter kampen natt til mandag norsk tid.

I prestisjeturneringen i USA spilles det totalt ti kamper. Halvveis inn i turneringen har nordmannen nå én seier, ett tap og tre remis.

Fabiano Caruana leder med fem av fem seiere og fem poeng. Magnus Carlsen har 2,5 poeng. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.