Hans Geelmuyden har vært i hardt vær den siste tiden, og hans private investeringsselskap Koko as, har hatt et svakt år. Inntektene ble nesten halvert fra 2012.

Geelmuyden er gründer i pr-byrået Geelmuyden.Kiese – og en av Norges best betalte pr-rådgivere.

Geelmuyden har de siste månedene måttet tåle krass kritikk fra bransjekollegaer for blant annet å ha klaget inn konkurrenten First House for brudd på bransjens etiske retningslinjer.

Den saken er fortsatt til behandling hos bransjeorganisasjonen, Komm.

Les saken: - For spesielt til å kunne vurdere

Nytt år og nye mål

Geelmuyden har også måttet ta et oppgjør med seg selv, og skriver i årsberetningen til sitt private selskap at: «Tidligere har aksjonæren hatt tre ønsker; en god fremtid, økonomisk uavhengighet og et liv i balanse. Basert på erfaringene etter ni års drift endres ett av ønskene. «Et liv i balanse» er både urealistisk og kjedelig, og utgår», skriver Geelmuyden.

Geelmuyden ønsker istedet at Koko as gjennom investeringen i Geelmuyden.Kiese Gruppen aktivt skal «bidra til å utvikle Skandinavias beste kommunikasjonsselskap.»

Geelmuyden har i løpet av det siste året økt sin eksponering i GK kraftig, og eier nå 68 prosent av pr-selskapet, som i år feirer 25 år.  

GK Gruppen, som også omfatter virksomheter i Sverige og Danmark, omsatte i fjor for 156 millioner kroner.   

Svakere år

Inntektene i Koko as kommer fra avkastning på finansinvesteringer. Selskapet hadde i fjor inntekter på 932.000 kroner, mot 1,7 millioner kroner året før. Det er en svikt på 47,1 prosent.

Resultat før skatt havnet på 914.000 kroner. Dette beløpet er blitt avsatt til annen egenkapital. Selskapets bokførte egenkapital var ved årskiftet på 17,5 millioner kroner.

Koko as har plassert til sammen 8,3 millioner kroner i aksjer og aksjefond. Selskapet mottok 913.000 kroner i avkastning på investeringer ifjor.

Tenker langsiktig

Geelmuyden forsikrer i årsberetningen at Koko vil fortsette å styrke GKs merkevare gjennom et langsiktig eierskap.

«Allerede Homer forstod i «Odysseen» ideen om å motstå fristelser for å sikre langsiktig suksess. Styrets leder har de pengene han trenger, og binder seg gjerne til masten,» skriver Geelmuyden.

Les også: Dette kommer til å stå i lærebøker om krisehåndtering dnPlus

Ramsalt First House-kritikk fra Geelmuyden.Kiese

Klage nummer to på First House

Banker konkurrentene dnPlus

Omreisende sirkus uten sikkerhetsnett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.