TVNorge hadde igår kveld premiere for to av høstens store humorsatsninger; Ylvis-brødrenes direktesendte talkshow fra Folketeateret i Oslo, I kveld med Ylvis, trakk 432.000 seere.

Kristian Valen og hans nye tv-show «Kanal Valen» hadde premere samme kveld, og Valen ble sett av 412 000.

Les også: 13 millioner på ablegøyer

- Imponerende live-premiere

- Dette er solide tall, både for I kveld med Ylvis Live og Kanal Valen, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery.

- Det var et sterkt nyhetsdøgn igår med Northug på topp overalt. Vi går i direkte konkurranse med både nyhetene og Northug-dokumentaren på TV 2, men til tross for dette leverer vi to premierer over 400.000, sier Landsverk.

Se video på dn.no: PrebzOgDennis ble Youtube-stjerner fra kjellerstuen

Svakere start i år

Fjorårets premiere på I kveld med Ylvis, som ble markedsført med verdenshiten «The Fox», ble sett av 534.000.

Les også: «The Fox»-effekt på vent

– Fjorårets premieretall var eksepsjonelt høye. Vi hadde ingen forventninger om å toppe disse. Dersom årets seertall stabiliserer seg på 400 000 vil vi slå seersnittet for samtlige av de foregående sesongene, det er drømmen, sier Landsverk.

Under programmet igår slapp Ylvis en ny musikkvideo, og en knapp time etter sending lå musikkvideoen «The Trucker’s Hitch» allerede ute på trend-sider som Mashable og Spin, samt mer tradisjonelle nyhetsaviser som USA Today.

Tilbake på TVNorge

Også Valen imponerte programdirektøren.

– Kristian Valen gjør et etterlengtet comeback på TVNorge, og viser at han har en fanbase som er til å stole på. Kristian må være Norges desidert beste imitator og det var moro å se ham sammen med internasjonale stjerner som Sharon Stone, sier Landsverk.

Sterke TV 2-tall

TV 2 leverte også sterke seertall igår, og havnet på over 400.000 seere i målgruppen 12+.

Tv-serien «Best av de beste» med norske toppidrettsutøvere i aksjon oppnådde 420.000 seere, mens Northug-dokumentaren «Sirkus Northug – Nedturen» trakk 403.000 seere.

- Vi er strålende fornøyd med at Therese Johaug, Øystein «Pølsa» Pettersen, Håvard Tvedten og co i «Best av de beste» ble så godt mottatt av seerne, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Les også:

Stang ut for Stargate dnPlus

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.