Dramaet som utspiller seg i Ullevål Hageby fikk 509.000 seere til å benke seg foran tv-skjermen da første episode gikk på luften 10. september.

Siden har antall seere falt kraftig. Andre episode trakk 364.000 seere, mens tredje episode sendt onsdag hadde et publikum på 255.000 seere, en halvering fra sesongpremieren.  Onsdagens seertall ga NRK en markedsandel på 17,8 prosent.

«Har potensiale»

Dramasjef Ivar Køhn i NRK synes det er synd at ikke serien har nådd ut til flere.

- Vi er veldig stolte av serien, og får mye god respons både fra Norge og internasjonalt fra dem som har sett serien. For oss er det godt å vite at det er en god serie som når godt ut til de som ser den. Serien har potensiale, sier Køhn.

Håper på nett-liv

Han håper «Kampen for tilværelsen» vil få et langt nett-liv.

- Serien kommer til å ligge lenge på nett, det er kanskje en serie som folk i likhet med amerikanske serier vil se der. Vi håper på et langt og godt liv for den, sier Køhn.

- Serien er spilt inn, og vi har is i magen. Vi måler suksess på to kriterier. Det ene er hva kritikerne sier og hvordan den slår an internasjonalt, og seertall er selvfølgelig viktig. Dette er en original serie som representerer noe helt nytt, og det er en større risiko ved det.

Fikk god kritikk

De lave seertallene kommer til tross for at serien har fått sjeldent god kritikk.

«Kampen for tilværelsen» er skrevet av Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen. Handlingen følger den polske lingvisten Tomasz Novaks fra Krakow opplevelser i det velstående nabolaget Ullevål Hageby nordvest i Oslo.

– Det med kvalitet og seertall er en evig historie. Noen av de absolutt beste filmene fra de siste årene er sett av bare fem eller ti tusen, så det er ingen fornuftig sammenheng. Vi har ikke vært nervøse for at serien skulle bli godt mottatt av anmelderne, men det har vært vanskelig å si noe om hvor bredt denne serien skulle slå an, sa manusforfatter Loe til DN etter at andre episode var gått på luften.

Kritiske polakker

Polakker i Norge er ikke så begeistret for måten de fremstilles i serien. De mener nordmenn fremstår i et mye bedre lys enn de polske håndverkerne.

Les saken her: - De drikker, røyker, stjeler og smugler

 

Les også:

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube  

- En glede i seg selv å unngå å kaste sykehusnorge ut i streik

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.