- Jeg hørte om det, og jeg tror ikke vi har én norsk fan som ser på oss og tenker: «Fy faen! Drittsekker, som bare stakk herfra.»

Idag er den populære duoen Nico & Vinz i Oslo for å snakke om albumet «Black Star Elephant», som utgis i Norge neste mandag, før promoturen går videre til Stockholm og København. 

Idag slapp plateselskapet nyheten om at Nico & Vinz setter opp en konsert for sine norske fans på Sentrum Scene i Oslo 1. november. I tillegg skal duoen varme opp for superstjernen Usher under hans konsert i Oslo spektrum 20. februar 2015. 

«Har ikke vært utilgjengelige»

Dette blir første gang de møter norsk presse siden de turnerte i Norge i april. Hvorfor så utilgjengelige?

- Jeg føler ikke at vi har vært utilgjengelige, jeg synes vi har stilt opp i mange norske intervjuer. Det er bare det at, særlig under Billboard-stigningen uke for uke, var det vanskelig å kommentere hvert eneste lille steg samtidig som vi gjorde intervjuer med presse fra hele resten av verden.

Les også: Businessdelen er det vi liker minst dnPlus

- Det er mye arbeid, mye press fra media, så vi måtte bare være litt strategiske. Jeg føler at norsk presse har behandlet oss veldig ålreit, og synes ikke vi har vært kjipe tilbake. Vi jobber så godt vi kan, forklarer Dery til DN.

NY SUKSESS: Nicolay Sereba og Vincent Dery gjør stor suksess i USA med den nye singelen «In Your Arms». Her på Time Square i New York etter de gjestet «Good Morning America».
NY SUKSESS: Nicolay Sereba og Vincent Dery gjør stor suksess i USA med den nye singelen «In Your Arms». Her på Time Square i New York etter de gjestet «Good Morning America».
Fikk kritikk

Stillheten overfor hjemlige medier ble så rungende at VG i juli publiserte saken «PR-ekspert: – Nico & Vinz neglisjerer norske fans».

«Det kan virke som om de neglisjerer sine gamle venner, og det må de aldri gjøre», uttalte pr-rådgiver Hans Geelmuyden.

«Nico & Vinz handler ikke lenger om musikk, men om store bunker med amerikanske dollar,» sa kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø.

- Jeg hørte om det, og jeg tror ikke vi har én norsk fan som ser på oss og tenker: «Fy faen! Drittsekker, som bare stakk herfra.» For dette startet hjemme i Norge, det startet med norske fans, som da vi spilte på Livingroom da vi ga ut den første mixtapen vår i 2010 da vi turnerte som Envy oppe i Leknes.

- Alle våre norske fans bør føle en stolthet for at de har vært med å dytte oss fremover, og det er vi takknemlige for, sier Dery.

LES stort intervju med Nico & Vinz i D2 på fredag

Les også:

Nordmenn strømmer mest musikk  

Superduo ­fikk 400.000 av Rema dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.