Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen satt seks år i styret i TV 2, tre av dem sammen med Olav T. Sandnes. Han ble idag utnevnt til ny TV 2-sjef etter Alf Hildrum. 

Les også: Favoritten ble ny TV 2-sjef

Godt samarbeid

– Jeg ser frem til et godt samarbeid og knallhard konkurranse, sier Eriksen.

– Hvor viktig er det for NRK med en god relasjon til den nye TV 2-sjefen?

– Som alltid er det utfordringene, og den globale konkurransen i tv-markedet, som vil prege valgene vi gjør mer enn personvalg. Jeg har samarbeidet godt med forgjengeren Alf Hildrum, men det er klart det er viktig med en god relasjon til TV 2. God kommunikasjon åpner for å finne nye løsninger. Sommerens fotball-VM var et skikkelig boost for samarbeidet både for NRK og TV 2, og ikke minst for publikum som så at det var forskjell på oss, sier Eriksen.

Egmont-sjef Olav T. Sandnes blir ny sjef i TV2.
Egmont-sjef Olav T. Sandnes blir ny sjef i TV2. (Foto: Bjørn Inge Karlsen)

Felles utfordringer

– Vi har mange felles utfordringer som går langt ut over sportsarrangementer og rettigheter. Distribusjonsmarkedet er i endring, nye teknologiske løsninger, og et stadig press på innholdsproduksjonen fra globale aktører. Det er bra for forbrukerne at de får et ubegrenset tilbud, men det setter den norske innholdsbransjen og norsk produksjon under press. Den globale konkurransen treffer oss begge, sier Eriksen.

– Hva blir sentralt for TV 2 fremover?

– Konkurransen i reklamemarkedet er spisset kraftig til. Alf Hildrum har endret TV 2s forretningsmodell radikalt. Tidligere var kanalens inntektsstrømmen knyttet til reklame. Nå kommer en tredjedel av inntektene fra reklame, og resten fra abonnementet og grunnpakker. TV 2 er bedre rustet og ikke så sårbare for kortsiktige konjunkturer, selv om reklamemarkedet fortsatt vil være svært viktig fremover, sier Eriksen.

Håper på kamp om nyheter

Kringkastingssjefen håper den nye TV 2 sjefen ikke vil nedprioritere nyheter.

– Konkurransen har økt kraftig på drama- og underholdningssiden, mens trenden er at de kommersielle kanalene rundt i verden og Norge trapper ned satsingen på nyheter og aktualitetsstoff. Mitt ønske er at NRK og TV 2 fortsatt vil satse tungt og konkurrere på nyheter. Det skaper mangfold, sier Eriksen.

Les også: - Veldig gunstig oljepris dnPlus

Flertall for nullmoms dnPlus

– En gledens dag  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.