Prytz har hele tiden bestridt at styret hadde grunnlag for å sparke ham, og har truet med arbeidsrettssak, men sier nå fra seg retten til rettssak.

Etter 1. april får han med seg to måneders etterlønn. Rock City dekker også advokatutgiftene Prytz har hatt i forbindelse med konflikten med styret.

– Det er ingen endring i styrets syn på saken, men vi har nå inngått en avtale om en frivillig ordning som innebærer at Prytz slutter 1. april, sier styreleder Gunna Robert Sellæg i det nasjonale ressurssenteret for pop og rock i Namsos, Rock City.

Veldig fornøyd

Prytz hadde en oppsigelsestid på seks måneder, og ville uansett sluttet senest 1. april.

– Det er ingen endring i sluttdatoen, presiserer Sellæg.

Prytz er overfor DN klar på at han er veldig fornøyd med at styret har trukket tilbake oppsigelsen.

– Jeg tar til etterretning at styret har trukket oppsigelsen, og at jeg skal stå i stillingen som daglig leder til 1. april. For meg har det både en formell og en moralsk verdi. Slik situasjonen er nå finnes det ikke mer lønnsmidler etter våren 2015. sier Prytz.

– Jeg er veldig fornøyd med avtalen, legger han til.

Prytz har tidligere avvist styrets forslag til minnelige sluttordninger, noe som førte til at styret ga ham sparken i september.

Den offisielle forklaringen på at Prytz må gå er manglende fremdrift rundt rock- og popsenterets nasjonale mandat. Dagens Næringsliv vet at styret og Prytz har hatt store samarbeidsproblemer, og at styret mener Prytz har opptrådt ustrukturert i forbindelse med økonomi og planverk, og ellers vært for egenrådig, både internt og også overfor eksterne samarbeidspartnere.

Kraftig kutt

Kort tid etter at Prytz fikk sparken, fikk Rock City seg en real nesestyver. I forslaget til statsbudsjett for 2015 reduserer regjeringen Rock Citys statstilskudd fra seks millioner i år, til 1,9 millioner kroner neste år. Kulturminister Thorhild Widvey (Høyre) varsler samtidig at hun ønsker å avvikle hele statstilskuddet i løpet av to år. Hun har begrunnet dette med at behovet for en nasjonal aktør i Namsos er blitt mindre i forbindelse med fremveksten av regionale aktører. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp), som er fra Nord-Trøndelag, har til lokale medier oppgitt at alt bråket som har vært rundt Rock City har medvirket til det statlige kuttet.

– Vi jobber for å komme inn på statsbudsjettet for neste år, men jobber samtidig også med å spisse Rock City til å bli en tydeligere aktør, sammen med bransjen, sier styreleder Sellæg.

Les også på DN.no

– Dette kan stoppe hele boligmarkedet raskere enn vi er klar over

Hun føler seg aldri mer voksen enn når hun bygger med Lego

-Hjelpeløst prepubertale tegninger av halvnakne damer som peller seg i nesa  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.