Boken, som skal hete «Erna, fra fiasko til statsminister», kommer allerede i neste uke.

Boken skal blant annet ta for seg det politiske livet i Bergen Høyre på 1980-tallet, og kontroverser rundt den daværende lokalpolitikeren, skriver Bergens Tidende.

Nedregård, som har bakgrunn både fra NRK og TV 2, bekrefter at boken kommer ut 31. oktober. Lanseringen er 1. november. Noe mer ønsker hun ikke å si.

- Dette er en uautorisert biografi, men ja, spørsmål om boken henviser jeg til forlaget.

Hun sier imidlertid at boken kommer til å bli interessant for Bergen. Ifølge Bergens Tidende er statsministeren klar over når boken kommer, men hun skal ikke ha lest den.

Nedregård vokste opp i samme nabolag som Erna og går tett på felles venner og bekjente, ifølge forlaget.

«Alle - inkludert henne selv - trodde den politiske karrieren var over og Erna flyktet til Oslo og en anonym kontorjobb. Dette er fortellingen om Ernas harde vei til suksess», skriver Juritzen forlag i reklameteksten til boken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.