Schibsted la i dag frem sine tall for tredje kvartall.

Selv om Schibsteds resultat for tredje kvartal totalt sett var over forventning og opp 41 millioner fra samme tid ifjor, mister papiravisene hele 17 prosent av annonseinntektene sine i tredje kvartal. I de norske abonnementsavisene var fallet 18 prosent.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal varslet fortsatt krevende tider i en pressemelding imorges.

– Mediehusene står overfor store utfordringer ettersom markedet for papirannonser fortsatt faller raskt, sa Ryssdal.

Løpende omstilling

Konserntillitsvalgt Sven Arne Buggeland i Schibsted sier kostnadstilpasninger nå skjer løpende i de ulike mediehusene.

- Det er slutt på så brede prosesser som en har hatt ved noen tidligere anledninger. Årsaken er at alle endringene skjer så raskt og at fallet er så stort. Derfor må omstillingene skje løpende i hvert mediehus, sier han.

Sluttpakker i BT og Aftenbladet

Buggeland opplyser at det for andre gang i år er startet åpne sluttpakkeprosesser både i Bergens Tidende og i Aftenbladet.

- Vi er opptatt av at sluttpakkene skal være åpne for alle og at vi unngår oppsigelser. Vi er opptatt av at lover og regler følges, at tillitsvalgte er involvert i prosessene, og at det skjer med verdighet og respekt for de ansatte, sier Buggeland.

Kutter overtallige etter Osloby-nedleggelse

Tirsdag kom nyheten om at Aftenposten gir opp gratisavisen Osloby fra årskiftet. Lønnsomheten til produktet er borte og sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten sa i en pressemelding tirsdag at nedleggelsen også ville frigjøre kraft til å satse sterkere på nett.

Men det vil trolig også bli tilbudt sluttpakker til de som blir overtallige i Aftenposten som følge av nedleggelsen av OsloBy, opplyser Buggeland.

Han sier det er god dialog mellom tillitsvalgte og ledelse omkring prosessene.

Har kuttet over 100 årsverk

Fædrelandsvennen er nettopp ferdig med en omfattende runde.

- Vi innser at det er nødvendig å sette tæring etter næring. Vi er glade for at Schibsted, samtidig som disse smertefulle prosessene pågår, har en klar strategi og plan for å skaffe nye inntekter, sier Buggeland.

Følgende nedbemanningen er sluttført eller i ferd med å bli sluttført i Schibsted Norge:

  •  36 årsverk i Fædrelandsvennen
  • 28 årsverk i Schibsted Trykk i Kristiansand
  • Om lag 20 årsverk i Fædrelandsvennens datteraviser: TV Sør, Radio Sør, Lindesnes, Lister (tidligere Farsunds Avis), Søgne og Songdalen Budstikke og Kristiansand Avis
  • 12 årsverk i Bergens Tidendes lokalaviser rundt Bergen: Bygdanytt, Strilen, Askøyværingen og Vestnytt
  • Om lag 18 årsverk i Bergens Tidende og 12 årsverk i Stavanger Aftenblad.
  • Om lag 10 årsverk i Aftenposten

LES OGSÅ:

Bratt annonsefall for Schibsted

Over halvparten av Schibsteds inntekter fra nett(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.