Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen har i dag orientert styret i Adresseavisen om at han ønsker å fratre som sjefredaktør innen 1. juni 2015.

Blix', som fylte 60 for knappe to måneder siden, har vært redaktør i Adresseavisen, Midt-Norges største avis, siden 2007.

Arvtager ikke klar

Polaris Media, som eier Adresseavisen, opplyser i en pressemelding at styret har akseptert Blix' ønske. Blix skal etter planen bli sittende til en erstatter er funnet, og et utvalg skal som skal finne Blix' arvtager er nedsatt.

– Jeg er sikker på at det vil være mange gode kandidater til stillingen som sjefredaktør i Adresseavisen, en av de mest spennende sjefredaktørstillinger i norske medieselskaper, sier styreleder i Adresseavisen og konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, i en pressemelding.

En ny redaktør skal etter planen være på plass før Adresseavisen ferdigstiller sin flytting fra Heimdal, utenfor Trondheim, til nye lokaler i Trondheim sentrum i sommer.

Krevende år

De syv årene Arne Blix har vært sjefredaktør har i betydelig grad vært preget av den digitale transformasjonen, og store og krevende omstillinger, skriver Polaris i sin pressemelding.

Styret skryter samtidig av Blix' innsats, og beskriver jobben han har gjort i møte med omstillingene, som imponerende.

Fallende opplag

Blix har vært redaktør gjennom en mediekrise som også har rammet Adresseavisen hardt. Papiropplaget har falt jevnt fra 86.570 i 2003, til 67.325 ifjor. Verst har likevel fallet i annonseinntektene vært.

 Bare i tredje kvartal i år mistet Polaris Media 19 prosent av annonseinntektene totalt i hele konsernet. I Adresseavisen var tallet enda høyere.

Som resten av mediehusene i Norge er Polaris i ferd med å gjennomføre store kostnadsreduksjoner. Selskapet skal etter planen kutte 260 millioner innen utgangen av 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.