Med 133.656 solgte billetter i premierehelgen i Norge, leverte «Hobbiten: Femhærersslaget» det som etter alle solemerker er årets beste åpningshelg på kino. Filmen ble den andre til å runde 100.000 billetter i premierehelgen og slo samtidig nummer to, «The Hunger Games: Mockingjay Part 1», med over 30.000 billetter.

Allerede på topp ti

Med et førpremieresalg på 91.000 billetter, har den siste filmen i Hobbiten-trilogien allerede solgt 225.000 billetetter og er dermed allerede inne på lista over årets ti mest sette filmer.

Den topper foreløpig norske «Børning», men det spørs om ikke «Hobbiten: Femhærerslaget» står igjen som seierherre også der innen årets utgang.

Den forrige filmen i Hobbiten-trilogien, «Hobbiten: Smaugs ødemark», endte på 479.000 solgte billetter i Norge. Den første filmen, «Hobbiten: En uventet reise», stoppet på 449.000.

De tre Hobbiten-filmene har tilsammen kostet 750 millioner dollar å lage.
De tre Hobbiten-filmene har tilsammen kostet 750 millioner dollar å lage.
Fem norske

Med Hobbiten på topp, faller «Operasjon Arktis» ut av topp 10-listen, men det finnes fortsatt fem norske kinofilmer blant de ti beste åpningshelgene i Norge i år.

Les også: Rekordhøye eksporttall for norsk film

«Hobitten: Femhærerslaget» var den siste av årets favoritter til å ta kinotoppen, men Morten Tyldums «The Imitation Game» er en mulig utfordrer til å snike seg inn på topp 10-listen før året er slutt.

110 millioner

«Hobbiten: Femhærerslaget» har et produksjonsbudsjett på cirka 250 millioner dollar. Samlet har trilogien et budsjett på omtrent 750 millioner dollar, det høyeste i historien.

Den tredje og siste filmen har først premiere i USA på fredag, men har allerede spilt inn 117 millioner på verdensbasis.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.