- En barbarisk handling er begått mot en avis i Paris, sier Frankrikes president Francois Hollande.

France24 rapporterer at det ifølge Hollande raskt er iverksatt tiltak for å finne dem som står bak angrepet. Flere planlagte terroristangrep er allerede blitt avverget i Frankrike de siste ukene, forteller Hollande.

Les også: TV 2 skjerper sikkerheten i Norge

- Drapene i Paris er frastøtende. Vi står sammen med det franske folket i kampen mot terror og i forsvaret av pressefriheten, sier Storbritannias statsminister David Cameron i en tweet.

- Min fulle medfølelse går til vår allierte Frankrike etter det sjokkerende angrepet på pressefriheten. Mine tanker er med ofrene og deres familier, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i en melding på Twitter.

Les også: Vurderer trusselbildet i Norge

Redaktør drept

Ifølge The Guardian har karikaturtegneren Stéphane Charbonnier - kjent under navnet «Charb» - stått på al-Qaidas dødslister siden 2013.

Han har vært redaktør i Charlie Hebdo siden 2012, men er nå bekreftet drept sammen med tre andre kjente karikaturtegnere.

Sjefredaktør Gérard Biard var i London da angrepet fant sted.

Les også: Vurderer trusselbildet i Norge

To mennesker med svarte hetter

– For omtrent en halvtime siden gikk to mennesker med svarte hetter inn i bygningen med kalasjnikover, sier journalisten Benoît Bringer til nyhetskanalen iTélé.

– Noen få minutter senere hørte vi mange skudd.

Mennene ble deretter sett flyktende fra stedet, tilføyer han.

France24 siterer kilder tett på etterforskningen som sier en av angriperne hadde et håndholdt rakettvåpen.

Det skal ha vært tre maskerte og bevæpnede personer som har tatt seg inn i bygningen, mens en person ventet i en fluktbil.

Gjerningsmennene er ikke tatt, men den første fluktbilen er funnet forlatt ved Port de Pantin nordøst i Paris, ifølge engelske The Guardian.

Gjerningsmennene har imidlertid kapret en ny bil og er fortsatt på flukt.

Flere nyhetskilder, inkludert Le Monde og Bloomberg News, melder at to bevæpnede menn åpnet opp ild inne i redaksjonslokalet til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Ti sivile personer og to politimenn skal være drept, melder France24, etter at politiet har oppjustert dødstallet.

De to politimennene var utstasjonert for å beskytte redaksjonen.

I tillegg til de drepte skal rundt 20 personer være skadet, hvorav fire livstruende.

Ifølge Le Monde er det inntil videre ukjent hvilken motivasjon gjerningsmennene hadde for angrepet.

President Francois Hollande er ifølge Le Monde ankommet magasinets kontorer, i likhet med den franske kulturministeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politifolk nær Charlie Hebdo-kontorene i Paris i dag. AFP PHOTO / PHILIPPE DUPEYRAT
Politifolk nær Charlie Hebdo-kontorene i Paris i dag. AFP PHOTO / PHILIPPE DUPEYRAT (Foto: Afp)
Han har også innkalt til hastemøte i regjeringen. Den franske innenriksministeren har hevet terrortruselnivået for Paris-området til det høyeste nivået.

Magasinet har flere ganger publisert satiriske Mohammed-karikaturer, og flere medier spekulerer i om det kan være en grunn til angrepet. Ifølge BBC var magasinets siste tweet en karikaturtegning av Abu Bakr al-Baghdadi, lederen for IS.

Charlie Hebdo kom også for to år siden med et spesialnummer med karikaturer om profeten Muhammed. Dette vakte sterke reaksjoner.

Brannbombet i 2011

Terrorangrep mot satireblad i Paris
00:00
Publisert:
Det er ikke første gang det franske satiremagasinet blir angrepet. I november 2011 ble lokalene brannbombet, uten at noen kom til skade.

Angrepet kom etter at magasinet trykket en utgave hvor den islamske profeten Mohammed ble kreditert som redaktør.

Avisen hadde også skiftet navn til «Sharia Hebdo» for anledningen, ifølge Telegraph.

Under beskyttelse

Andre avisredaksjoner i Frankrike er nå satt under beskyttelse.

Les også: Støtteaksjon mot terroren sprer seg på Twitter

- Beredskapsnivået i hele Frankrike er hevet og hendelsen behandles som et terrorangrep, dette er uten tvil et terrorangrep, sier president Francois Hollande, ifølge Le Monde.

På Youtube har en nabo postet en filmsnutt av skuddene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.