TV 2 skjerper sikkerheten etter at tolv personer, derav to politimenn, er drept i skyting i redaksjonslokalene til det franske satiriske ukebladet Charlie Hebdo. Tallet på de skadde er oppjustert fra 10 til et tyvetalls. Fire nasjonalt kjente satiretegnere skal være blant de drepte.

– TV 2 styrker sikkerheten ved våre hus i Oslo og Bergen. Det er først og fremst fordi målet var et mediehus, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

I tillegg er TV 2 i dialog med teamene de har rundt omkring i verden.

– Men jeg vil ikke kommentere hvor de befinner seg, eller innholdet i dialogene, sier Årsæther.

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK sier at også de har iverksatt sikkerhetstiltak.

– Vi vurderer det løpende. I tillegg har vi iverksatt forsterkede sikkerhetstiltak her, som adgangskontroll, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK.

Norsk Journalistlag: Tragisk og alvorlig

-Først og fremst er dette en dypt alvorlig og tragisk hendelse. Dette er et angrep på redaksjonen, men derfor også et angrep på ytringsfriheten

Det rammer ikke bare denne redaksjonen og redaksjonene i Frankrike, men alle som er opptatt av ytringsfrihet og demokratisk debatt, sier leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag.

Han mener norske myndigheter må ta dette på alvor.

- Myndighetene og sikkerhetspolitiet her hjemme må også foreta nye vurderinger om tiltak som kan sikre journalister og redaksjoner.  Vi har også i Norge sett økende grad av trusler mot journalister – enten det er trakassering og trusler på sosiale medier, eller også fysisk angrep, sier Spence.

118 drepte journalister i 2014

Før onsdagens angrep mot Charlie Hebdo, har ifølge The International Federation of Journalists (IFJ) én journalist blitt drept hittil i år.

Det var Khalid Mohammed al Washali, som var korrespondent for tv-kanalen Al-Masirah. al Washali døde sist søndag i Dhamar i Jemens hovedstad.

Han ble den første journalisten som ble drept i 2015 da en veibombe som skal ha blitt plassert av al-Qaida eksploderte.

I 2014 ble ifølge IFJ 118 journalister og medieansatte drept i kryssild eller andre typer angrep i tilknytning til sitt arbeid. Det var en økning på 13 fra året før.

00:00
Publisert:

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors på Twitter

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.