1.21 milllioner nordmenn fulgte femte episode av "Kampen om tungtvannet" søndag kveld. Det er 27.000 fler enn forrige søndag, og 82.000 flere enn seertallet for de to første episodene. I tillegg så over 100.000 seere serien i opptak i går kveld, slik at det totale seertallet er på 1.32 milioner.

Seerandelen for femte episode var på 65 prosent i beste sendetid søndag kveld.

Det er ikke ofte at dramaserier har over en million seere i Norge, og 1.2 millioner er et sjeldent høyt seertall. "Tungtvannet" har også økt seerantallet for hver eneste av de fem epsiodene som er vist. Det vanlige er at seerne gradvis faller fra etter premieren.

NRK opplyser at de tre sist viste epsiodene av serien er de mest sette enkeltepisodene av noen dramaserie siden tusenårsskiftet.

Mange ser senere

"Total screen rating" for serien, total seeing i alle former, viser at mange ser episodene i opptak, i reprise eller på NRKs nett-tv. I snitt har 550.000 seere fått med seg hver episode på en eller annen måte annet enn da epsioden ble sendt i sendeskjemaet søndag kveld.

I snitt har 1.7 millioner fått med seg de fire første episodene.

"Kampen om Tungtvannet" har fått kritikk for å ha tatt seg historiske friheter for dramaets skyld. Serien er produsert av Filmkameratene for NRK.

NRK har hatt en sterk start på året, med høye seertall på mange programmer. Også NRKs nye realityserien "Anno" gjør det skarpt.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.