Stortinget har aldri tidligere hatt en stilling for en kommunikasjonssjef. Stillingen skal representere Stortinget som institusjon, og ikke ha noe med partiene, representantene og partipolitikken å gjøre.

Siv Nordrum blir ny kommunikasjonssjef på Stortinget.
Siv Nordrum blir ny kommunikasjonssjef på Stortinget.
Nordrum er utdannet journalist, og har lang fartstid fra NRK, blant annet som nyhetsanker og Asia-korrespondent. Hun har vært involvert i politikk som statssekretær og taleskriver for statsminister Kjell Magne Bondevik. Hun har også vært kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Oslo, og er i dag kommunikasjonsdirektør i Statistisk sentralbyrå.

– Jeg hadde ikke tenkt å skifte jobb, for jeg har det veldig moro med å spre statistikk og analyse om det norske samfunn. Men da jeg så annonsen fra Stortinget, tenkte jeg «ja, det har jeg lyst til å søke på», sier Nordrum til DN.

– Det er laget en kommunikasjonsstrategi for Stortinget som skal tydeliggjøre at det er Norges demokratiske hjerte. Det er midt i blinken for min bakgrunn, som er kommunikasjon, politikk og statsforvaltning. Hovedformålet er å utbre kunnskap og kjennskap til det norske demokratiet. En oppgave er å nå ut til norske statsborgere med innvandrerbakgrunn, sier hun.

Stortingspresident Olemic Thommessen forteller at stillingen opprettes fordi Stortinget ønsker å strømlinjeforme sin kommunikasjon med omverdenen.

– Vi har et ønske om å oppgradere kommunikasjonsvirksomheten vår. Det er nødvendig, for vi må være på høyde med det som forventes av oss, i en tid der kommunikasjon er viktig.

– Stortinget har en stor kommunikasjonsflate. Det dreier seg om å kommunisere Stortingets løpende virksomhet. I tillegg har vi mye kontakt med skoler og undervisningsopplegg, i det hele tatt mye kontakt med det sivile samfunn. Dette synes vi det er viktig å styrke, både med tanke på opplæring og for å bidra til deltagelse i demokratiet.

Han mener Nordums bakgrunn passer stillingen meget godt.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.