Det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press har 3400 ansatte, og deres journalistiske produkter gjengis i 1700 aviser og over 5000 tv- og radiokringkastere verden over.

Men det er slett ikke lenger sikkert at deres artikler er rørt av menneskehånd. AP produserer nå 3000 artikler i kvartalet, over 30 om dagen, ved hjelp av roboter, melder The Verge.

AP har inngått partnerskap med Automated Insights, et selskap som spesialiserer seg på automatisert innholdsproduksjon.

Mennesker unødvendig

Til å begynne med redigerte menneskelige redaktører artiklene, men dette viste seg unødvendig.

Les også: Schibsted har personlige problemer

Robotskribentene er mer nøyaktige og gjør færre feil enn menneskelige journalister.

Det er først og fremst i finansrapporteringen at robotene er tatt i bruk. Når børsnoterte selskaper legger frem sine resultater hvert kvartal, kan det automatiserte systemet publisere resultatsakene raskere og like nøyaktig som journalister.

Skrevet av robot

Da Apple la frem rekordresultater i forrige uke, var Aps artikkel uten byline. Kun nederst i artikkelen kunne man lese at det var en robot som hadde sanket inn informasjonen og forfattet storyen:

"This story was generated by Automated Insights"

Yahoo og Comcast er også kunder av Automated Insights, som opplyser at de lager millioner av artikler hver uke.

2000 saker per sekund

Pr-sjef James Kotecki sier til Verge sier systemet kan autogenerere 2000 artikler i sekundet.

AP opplyser at ingen har mistet jobben som følge av robotenes inntogsmarsj i redaksjonen.

- Det var litt skepsis blant journalistene først, men du forventer skepsis fra gode journalister, sier økonomiredaktør Philana Patterson i AP til The Verge.

Skrive smartere

AP har rapportert kvartalstallene fra 3000 selskaper i stedet for 300 siden de begynte med robotrapportering. De viktigste selskapene omtales fortsatt av journalister, men disse kan konsentrere seg om å skrive dypere og mer innsiktsfulle artikler.

- En av tingene vi ønsket var at reporterne kunne slippe å tenke på de første tallene. Det er målet, å skrive smartere artikler og mer interessante historier.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors på Twitter

Frykter opplagstull dnPlus  (krever innlogging)

 

Les også:

 

NRK hadde halvparten av all tv-seing i januar  

Minecraft-gründer slo Beyoncé i budrunde  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.