Flere meglerhus nedjusterer kursmålet til Schibsted etter den svakere enn ventede kvartalsrapporten.

Det kommer frem av oppdatering datert søndag og mandag.

SEB nedjusterer kursmålet på Schibsted fra 548 til 525 kroner. Det kommer etter en reduksjon av summen-av-delene som følge av estimatnedjusteringer de har gjort i kjølvannet av Schibsteds kvartalspresentasjon fredag. De beholder imidlertid kjøpsanbefaling på aksjen.

«Med unntak av Finn, leverte de fleste nøkkelvirksomhetene solide resultater. Men de stigende kostnadene relatert til teknologiutviklingen og web-tv er en bekymring slik vi ser det», skriver meglerhuset.

SEB viser til positiv utvikling i Italia og Spania som lyspunkter i rapporten.

Société Générale nedjusterer mandag kursmålet til Schibsted til 390 fra 400 kroner etter det de beskriver som en skuffende årsrapport.

«Modellen for rubrikkannonser på nett er attraktiv, og Schibsteds posisjon er sterk. Vi mener likevel at dagens aksjekurs allerede priser inn verdien av kjernevirksomhetene samt utsiktene i fremvoksende markeder og Spania», skriver meglerhuset, som har selg-anbefaling.

Arctic Securities nedjusterer også kursmålet, fra 580 til 540 kroner, men beholder kjøpsanbefaling og skriver at de er positive til utsiktene for selskapet.

«Vi synes fortsatt Schibsteds strukturelle vekst og ledende posisjon på online rubrikk er attraktiv, og vi tror utviklingen bare vil fortsette i 2015», skriver meglerhuset.

Barclays nedjusterer kursmålet for Schibsted fra 475 kroner (490).

«Vi ser fortsatt nedsiderisiko i tallene, spesielt i Finn, avisene og de kortsiktige marginene i Italia og Spania», skriver meglerhuset.

DNB Markets nedjusterer mandag kursmålet på Schibsted til 315 kroner (327) baserer på de svakere enn ventede resultatene og beholder selg-anbefaling. Danske Markets reduserer mandag kursmålet til 490 kroner på grunn av estimatkutt og gjentar hold-anbefaling.

Les også:

Buzz-bossene  

Venter videre svak vekst i Finn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.