NRK vil heller satse på et nett- og TV-konsept for å nå unge seere. Kanalen skal kutte inntil 18 årsverk i nyhetsavdelingen.

Det ble kjent under et allmøte mandag, melder NRK.

– Debattilbudet i dag med Dagsnytt atten, Aktuelt og Debatten treffer godt, men treffer godt voksne. Bortsett fra nettsatsingen Ytring har vi et magert tilbud til dem under 50, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk.

Aktuelt skal erstattes med et nytt debattkonsept, som i tillegg til TV også inkluderer nett. Det skjer i samarbeid med P3. Om Aktuelt-programleder Ole Torp er en del av den nye satsingen, er for tidlig å si, forteller nyhetsdirektøren.

– Aktuelt har vært et morsomt program å lede gjennom nesten seks år. Så får vi se om sjefene finner et programkonsept som på samme måte ivaretar NRKs samfunnsforpliktelser, sier Ole Torp selv.

Nyhetsdirektør Kalbakk opplyser at ledelsen vil forsøke å unngå oppsigelser, men utelukker det ikke.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.