Tre kvinner, alle født etter 1980, var nominerte til prisen: Maria Kjos Fonn med novellesamlingen «Dette har jeg aldri fortalt til noen», Anne Helene Guddal med diktsamlingen «Også det uforsonlige finnes», og Amalie Kasin Lerstang med romanen «Europa».

Lerstang driver tidsskriftet Fanfare, jobber med lydbokutgivelser og er tilkallingsvikar i barnehage. Hun var i barnehagen da hun ble oppringt om at hun hadde vunnet debutantprisen, skriver Aftenposten.

– De ringte meg i pausen. Etterpå gikk jeg tilbake og fortsatte å skrelle poteter og gulrøtter. Jeg liker jobben i barnehagen, men har aldri vært så blid kollega og så god mot barna som den dagen, sier Lerstad, som mener prispengene vil gi henne mer tid til å skrive. Hun er allerede godt i gang med neste bok.

Lerstangs hovedperson i «Europa» er en ung jente som finner ut at ekskjæresten har skrevet en avslørende bok om henne. Hun er gravid og destruktiv og reiser ut i Europa i krise.

Prisen regnes som en døråpner og er tidligere vunnet av forfattere som Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold. Prisen deles søndag ut av Den norske Forfatterforening. Juryen består av foreningens litterære råd. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.