Aller Media og datterselskapet Dagbladet skal kutte mellom 70 og 80 millioner i kostnader. Ifølge nettstedet Kampanje innebærer dette at 40-50 årsverk skal fjernes i Aller Media og Dagbladet. De to medieselskapene har i dag vel 500 ansatte.

DN har tidligere skrevet at Aller Medias resultat endte på minus 75 millioner kroner i regnskapsåret som ble avsluttet 30. september 2014, sammenlignet med et overskudd før skatt på seks millioner kroner i foregående periode.

Synergijakt

- Vi er ikke fornøyd med konsernets resultat, men nye tiltak er på plass for å realisere ytterligere synergier mellom medieselskapene både på inntekts- og kostnadssiden. Samlokaliseringen i vårt nye bygg på Hasle er sentral, sa avtroppende konsernsjef Roger Hansen da.

Han viste til at inntektene fortsatt vil falle betydelig i de papirbaserte mediene - altså blader, magasiner og Dagbladets papirutgave - og at disse derfor må fortsette å kutte kostnader.

Aller Medias inntekter i Norge ble redusert med 99,2 millioner kroner fra september 2013 til september 2014.

Les mer: Har mistet 100 millioner

En sterkt medvirkende årsak er problemene for tirsdagsutgaven til Se og Hør, som har mistet 14 prosent av opplaget sitt det siste året: Snittopplaget på tirsdager falt fra 146.000 til 125.500 eksemplarer.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

BBC sparker «Top Gear»-programleder

Clarksons angrep blir politisak  

Folket ga blaffen i Freias nettmøte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.