TV 2 har inngått avtale med Bonnier-eide C More og at Tv 2 overtar den norske delen av virksomheten, og med det får rettighetene til norsk Tippeliga de neste to årene.

 

Denne overtagelsen er klaget inn for Konkurransetilsynet av  TVNorges direktør Harald Strømme, som mener TV 2 får en urimelig konkurransefordel av overtagelsen.

 

Dette har Konkurransetilsynet nå avvist. TV 2 får overta C More.

– Konkurransetilsynet har gjennom vår saksbehandling ikke funnet grunnlag for å gripe inn i TV 2s kjøp av C More, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer på tilsynets hjemmesider.

 

TVNorge gratulerer TV 2 med seieren.

– Vi setter pris på at tilsynet har satt seg grundig inn i saken, og vi respekterer avgjørelsen, selv om vi er overrasket. Vi mener fortsatt det samme som vi gjorde før tilsynet behandlet saken, at kjøpet av C More vil gi TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt. Når det er sagt, så vil vi fortsette å utfordre TV 2 på de premissene som nå er lagt, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

– Når konkurransemyndighetene ikke finner hjemmel for å kunne begrense den dominerende markedsmakten til vår hovedkonkurrent, må vi gjøre det vi kan for å tette forspranget selv. De starter foran startstreken, men vi kan jo ikke gi opp kampen om å komme først i mål likevel. Det blir tøft, men vi er godt vant med utfordrerrollen, sier han.

– Vi gratulerer TV 2 og ønsker dem lykke til med overtagelsen, sier Strømme.

 

Dette er meldingen på tilsynets hjemmesider:

"Dermed tillates fusjonen som ble meldt Konkurransetilsynet 24. februar. Tilsynet har i sin saksbehandling hatt utbredt kontakt med blant annet distributører, konkurrenter, Norges Fotballforbund (NFF) og partene selv.

Tilsynet skal vurdere konkurransebegrensende virkninger av fusjoner og oppkjøp. Sammenslåingen har reist flere konkurransemessige problemstillinger som har blitt grundig vurdert.  Konkurransetilsynets beslutning om å legge bort saken er en helthetlig vurdering basert på egne analyser, i tillegg til kontakten med aktørene i markedet.

Konkurransetilsynet har tidligere vært bekymret for manglende konkurranse om fotballrettighetene.

– Derfor vil vi fortsatt ha fokus på at Fotballforbundet legger til rette for konkurranse om rettighetene ved at flere aktører kan by. Frem til rettighetene lyses ut på nytt, vil det fremdeles være slik at to Tippeliga-kamper i hver runde ligger åpent for alle TV-seerne, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

NFF har i sin kontakt med tilsynet gitt uttrykk for at de vil legge til rette for konkurranse og effektiv forvaltning ved senere salg av medierettighetene til norsk toppfotball."

 

Saken oppdateres(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.