TV 2 vil gjerne samarbeide med Norges Skiforbund og Snowboardforbundet om det store tv-eventet X Games i Oslo neste år - men kanalen avviser forbundenes forsøk på å gi tv-kanalen politisk instruks fra Oslo Kommune.

Forbundene krever å få være med

Ski- og Snowboardforbundet skrev i forrige uke et brev til Oslo Kommunes politikere i anledning av at forbundene snakker med TV 2 om å bidra til det store arrangementet. Bakgrunnen er at byrådet vil bevilge 42 millioner kroner til arrangementet. I brevet benytter forbundene like godt anledningen til å foreslå endringer i byrådets forslag til vedtak i saken som skal legges frem for bystyret over påske.

«TV 2 skal inngå en arrangementsavtale med Norges Skiforbund og Norges Snowboardforbund. ... Arrangementsavtalen skal ta utgangspunkt i Norges idrettsforbunds veileder for slike samarbeid», heter det blant annet i endringsforslaget.

LES OGSÅ: Krever X Games-samarbeid

TV 2-direktør Trond Kvernstrøm sier at han gjerne vil ha med de to forbundene i arrangementet.

- Men akkurat dette er noe vil ikke ønsker. Vi er arrangør og tar risiko her, da vil vi selvfølgelig også ha full kontroll og langsiktighet i dette, sier Kvernstrøm.

Assisterende generalsekretær Øystein Dale i Norges Idrettsforbund (NIF) synes ikke andre aktører i samfunnet uten videre kan arrangere idrettsstevner. Foto: Aleksander Nordahl
Assisterende generalsekretær Øystein Dale i Norges Idrettsforbund (NIF) synes ikke andre aktører i samfunnet uten videre kan arrangere idrettsstevner. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)
Initiativ fra Terje Håkonsen

Planene om X Games i Oslo er kommet i stand etter at snowboardlegenden Terje Håkonsen og hans selskap Sahr formidlet kontakt til TV 2 fra underholdingskjempen Disney og deres sports-tv-kanal ESPN som eier X Games konseptet.

Sahr har i flere år stått bak det store snowboardeventet Arctic Challenge. Sammen fikk TV 2 og Sahr aksept fra byrådet for en bevilgning til arrangementet på 42 millioner kroner.

Byrådsledelsen er begeistret over å bringe et så stort prestisjearrangement til Oslo.

Idrettsforbundet vil private aktører til livs

Ledelsen i Norges Idrettsforbund (NIF) og Skiforbundet har i lang tid kjempet hardt for å hindre private aktører fra å tre inn på det de mener er deres arena, Striden med langrennstjerne Petter Northug og Aukland-br-drene er en del av dette.

NIF-ledelsen sa lørdag i DN at forbundet vil kunne stenge dets medlemmer ute fra X Games dersom TV 2 ikke jenket seg etter NIFs krav.

Tolv krav

Trond Kvernstrøm sier at han for tiden snakker med Ski- og Snowboardforbundet om tolv krav og innspill som de vil ha inn i arrangementet.

- Alt dette er helt greie etiske retningslinjer som vi uansett ville ha fulgt, sier Kvernstrøm som er overrasket over at forbundene midt i denne dialogen krever politisk instruks over TV 2 fra Oslo Kommunes side.

«Idrettens organer må selvsagt ta utgangspukt i sitt eget lovverk, men det er ikke legitimt at Oslo kommune pålegger TV 2 å forholde segt til lov- og regelverk for en organisasjon TV 2 ikke er medlem av», skriver Kvernstrøm avslutningsvis til Oslo-politikerne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.