Schibsted foreslår å introdusere nye B-aksjer med en tiendedel av stemmeinnflytelsen til A-aksjene.

Det fremgår av selskapets innkalling til generalforsamling 2015, som avholdes fredag 9. mai.

Selskapet viser til at etableringen av den nye aksjeklassen vil gjøres gjennom en splitt av selskapets aksjer, slik at for hver A-aksje vil aksjonærene motta én B-aksje. B-aksjene vil være ordinære fullt innbetalte aksjer med tilsvarende rettigheter på alle måter bortsett fra at de er aksjer med begrenset stemmerett.

Schibsted skriver at tiltaket gjøres for blant annet å sikre at selskapet har fleksibilitet som kan brukes som fremtidig betaling for oppkjøp.

«Dette vil gi Schibsted full tilgang til egenkapitalmarkedet samtidig som det vil bevare den sentrale rollen Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier har i å støtte Schibsted», heter det i meldingen.

-Schibsted har mange spennende muligheter for både organisk vekst og vekst via oppkjøp, særlig innenfor online rubrikk-segmentet. Vi bør derfor øke vår finansielle fleksibilitet. Som en konsekvens av dette er muligheten for å øke egenkapitalen via introduksjon av en ny klasse B-aksjer i tråd med vår langsiktige strategi og ambisjoner, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted i meldingen.

Selskapet skriver at innføringen av aksjeklasse B betyr at det ikke vil være noen restriksjoner for balansen.

Schibsted understreker at det ikke vil bli utstedt nye A-aksjer og/eller B-aksjer som en del av introduksjonen av B-aksjene.

«Schibsted har for tiden ingen planer om å utstede ny kapital og har derfor akseptert en avtale om 3-måneders lock-up for utstedelse av nye B-aksjer, fra dagen aksjesplitten gjennomføres», heter det.

Det vises til at Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier aktivt har støttet Schibsteds utvikling til det selskapet det er i dag.

«Introduksjonen av B-aksjer vil gi anledning til fortsatt å støtte selskapet i å oppnå dets fremtidige ambisjoner. Som en avspeiling av den støtten har Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier samtykket til en 3-måneders lock-up avtale vedrørende salg av B-aksjer, fra den dagen aksjesplitten gjennomføres», heter det.

Hvis forslaget aksepteres av generalforsamlingen forventes aksjesplitten gjennomført på eller rundt 1. juni 2015.

Schibsted vil avholde en analytiker- og mediapresentasjon i selskapets lokaler i Akersgaten 10, Oslo, hvor forslaget om å introdusere av B-aksjer vil forklares i ytterligere detalj, fredag 17. april klokken 09:00.

Les også: Klare for det store strømmeslaget dnPlus

Schibstedsjef: Vi må delta i konsolideringen som foregår  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.